Mindenmás

Ebbe te is könnyen belefuthatsz: üres, értéktelen kamucsomagokat küldhetnek ki, amit ki kell fizetni

Egy újabb csalási forma terjed Magyarországon. Most az a divat a csalók körében, hogy meg nem rendelt, üres, értéktelen kamucsomagokat küldenek ki, amiket utánvéttel ki is kell fizetni. Mutatjuk, hogyan ismerheted fel ha ezzel a csalással van dolgod.

GAGYI, ÜRES, ÉRTÉKTELEN CSOMAGOK, AMIKET NEM IS RENDELTÉL

A csalás lényege, hogy meg nem rendelt kamucsomagokat küldenek ki címekre, amelyeket a gyanútlan címzettek kifizetnek. Aztán a csomag felbontása után veszik észre, hogy az vagy üres, vagy valami teljesen értéktelen és használhatatlan terméket tartalmaz- írja a Telex.hu.

EGY MPL FUTÁR SZERINT EGY-KÉT ÉVE JELENT MEG, DE EGYRE TÖBB ILYEN ESET VAN

A 24.hu-nak nyilatkozó MPL-futár szerint egy-két éve jelentek meg a FAN-logós csomagküldemények, az utóbbi hónapokban azonban egyre több lett ezekből. Szerinte azoknak, akik ilyeneket kaptak, a fele nem is rendelt semmit, a másik fele rendelt ugyan, de nem azt, vagy nem olyan minőségű terméket, ami a hirdetésen szerepelt.

EZEK A CSOMAGOK TÖBBFÉLE, STANDARD ÁRON FUTNAK

A futár szerint az összes kiszállított csomag 4-5 százaléka lehet a gyanús FAN-logós termék, amelyek többnyire 7500, 15 000, 22 000 vagy 30 000 forintos standard áron futnak. Ezeknél ők már előre figyelmeztetni szokták a vevőket, hogy ne vegyék át a csomagot, vagy azonnal bontsák ki és ellenőrizzék, hogy az van-e benne, amit vártak. A futárok gyakran találkoznak azzal, hogy a visszaküldött csomagokat átcímzik, és valaki másnak újra kiküldik.

SOK AZ IDŐS EMBER, AKIK KÖNNYEN BELESÉTÁLHATNAK A CSAPDÁBA

A futár szerint a címzettek közül sok az idős ember, akik gyakran azt hiszik, hogy a gyerekeik rendeltek nekik valamit, ezért kifizetik és átveszik a termékeket. Átvétel és fizetés után azonban nem nagyon lehet már mit kezdeni a kamucsomagokkal, ilyenkor a rendőrséghez vagy a fogyasztóvédelemhez lehet fordulni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb