Mindenmás

Napi prosztó: a fia nevében vett fel hiteleket egy szegedi nő, a törlesztés azonban már elmaradt

A bíróság előtt kell felelnie annak a nőnek, aki a saját fia nevére nyitott bankszámlát, majd a felvett hiteleket nem fizette vissza – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

A nő még a 2010-es évek elején nyitott bankszámlát az akkor még kiskorú fia nevére, de a saját telefonszámát és e-mail címét adta meg. Ezt követően 2019. októbere és 2020. augusztusa között az akkor már felnőtt gyermeke tudta és beleegyezése nélkül mintegy 10 millió forint értékben vett fel hitelt, de azt nem törlesztette.

A FIÁT SZÓLÍTOTTA FEL A BANK

A nő minden esetben e-bankon keresztül igényelte a hitelt és egy-két hónap törlesztés után már többet nem fizetett. Az esetre úgy derült fény, hogy a bank a tartozás megfizetésére a fiát szólította fel. Az ügyészség vádlottat információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésével vádolja. Az ügyben a Szegedi Járásbíróság dönt majd.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb