Sport

Ez az! Pádár Niki magyar bajnok 100 méter gyorson

Gigantikus büszkeség! Pádár Niki, a HAÁSZ SZUE úszója a legjobb eredménnyel (54.41) – és egyben egyéni csúccsal – jutott az országos bajnokság döntőjébe, ahol végig vezetve, magabiztosan győzött. Pádár a délelőtti időn nem tudott javítani, ezúttal 54.64 másodperc után csapott célba, de a lényeg, hogy 100 méteren ő a legjobb magyar női gyorsúszó (ahogy 200 méteren is, hiszen ezen a távon címvédőként várja a csütörtöki futamokat), tudatta a Szegedi Úszó Egylet.

Az olimpiai A-szint, vagyis a kvalifikációs idő 53.61 másodperc 100 méter gyorson, ettől a délelőtti előfutamban 8 tizedmásodpercre volt “Kiki”, de ez az álomhatár most még nem volt célkitűzés, hiszen a 18 éves szegedi sportoló egyéniben kedvenc távjára, a 200 méterre koncentrál majd az olimpián, illetve a magyar váltóval 4×100 és 4×200 méteren is rajthoz áll majd a párizsi ötkarikás játékokon.

“Nagyon örülök, hogy újra országos bajnok lehetek 100 méteren. Az időmmel is elégedett vagyok, edzőtáborból érkezve, pár hónappal az olimpia előtt jó eredménynek számít. Később azért még megpróbálom elérni az olimpiai A-szintet” – nyilatkozta Pádár Nikolett az M4 Sportnak.

Forrás: Szegedi Úszó Egylet FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb