Sport

Hajrá! Pádár Niki a legjobb idővel került a 100 méter gyorsúszás ob-döntőjébe

Ahogy a tokió olimpia előtt 2021-ben, úgy idén a párizsi ötkarikás játékok előtt is a Duna Aréna ad otthont a felnőtt úszó országos bajnokságnak. Gellért Gábor vezetőedző irányításával a HAÁSZ SZUE négy sportolója indul a budapesti ob-n: Pádár Nikolett, Olasz Anna, Gasztány Mira és Rácz Janka – egy kivétellel csak gyorsúszó számokban. Mint kiderült, a ma startolt bajnokságon Pádár Nikolett már beúszta magát 100 méter gyorson a döntőbe, fél 6-kor pedig ismét szurkolhatunk neki, majd Olasz Annának is.

Pádár Nikolett 200 méter gyorson címvédőként áll rajthoz, de 50, 100 és 400 méteren is érmekért száll harcba, emellett kalandvágyból 50 méter mellen is kipróbálja magát. Az országos bajnokság több úszó számára is az olimpiai kvalifikációs idők jegyében zajlik, de a 18. születésnapját nemrég ünneplő Pádárnak már nem kell aggódnia a kvóta miatt, hiszen 200 méteren egyéniben, illetve a 4×100 és 4×200 méteres gyorsváltóval is korábban bebiztosította olimpiai indulását.

OLASZ ANNA IS INDUL

Olasz Anna 400, 800 és 1500 méteren indul, és utóbbi távra koncentrál leginkább, hiszen egy jó eredménnyel esélye nyílik arra, hogy visszaszerezze helyét a magyar nyílt vízi válogatott váltójában. A HAÁSZ SZUE klasszisa idén nyáron befejezi profi sportkarrierjét, ha pedig most az ob-n 1500 méteren jól teljesít, akkor a nyílt vízi Európa-bajnokságon az egyéni táv után a váltóverseny lehetne az utolsó szereplése. Az Eb-n dobogóra esélyes lesz a magyar kvartett, így Olasz Annának plusz motivációt ad, hogy akár Európa-bajnoki éremmel is zárhatja fantasztikus pályafutását.

A HAÁSZ SZUE színeiben még a 2007-es születésű Rácz Janka (800 méter gyors) és a 2011-es születésű Gasztány Mira (800 és 1500 méter gyors) áll még rajthoz az ob-n, az ifjú reménységek új egyéni csúcsokat tűztek ki célul.

PÁDÁR NIKOLETT 100 MÉTEREN DÖNTŐS

Pádár Nikolett egyébként ma a legjobb idővel került a 100 méter gyorsúszás ob-döntőjébe, amire 17:33-kor kerül sor. A második helyezett Molnár Dóránál 8 tizedmásodperccel, a harmadik Ugrai Pannánál több mint másfél másodperccel volt gyorsabb az előfutamban – úgy tűnik tehát, hogy “Kiki” kiváló formában várja a finálét. A döntő után 17:48-tól Olasz Annának is szurkolhatunk, aki 1500 méter gyorson szeretné visszaszerezni helyét a nyílt vízi gyorsváltóban, hogy az Eb-n egy éremeséllyel kecsegtető futamon zárja le fantasztikus pályafutását – írja a Szegedi Úszó Egylet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb