Mindenmás

Napi pakk: még ma is kitart a kora nyárias időjárás Szegeden, parkolási tilalom lesz pár utcában

Ma sem panaszkodhatunk az időjárásra, még a héten kitart a kora nyár Szegeden. Esernyőre tuti nem lesz szükséged, csak reggel esetleg még egy vékonyabb kabátra, hiszen akár 28 fok is lehet ma! A szép idő mellé viszont kapunk néhány utcában egy kis parkolási tilalmat, illetve forgalomkorlátozást a takarítás miatt. Főzd le a reggeli kávéd, és tarts ma is a Szeged365 híreivel, kezdetnek itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS SÜSÜ

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Erhard, Csombor, Csomor, Dömötör, Dusán, Dusánka és Vince nevű Szeged365 olvasónknak! Érdekességek:

  • 75 éve született Usztics Mátyás színész, forgatókönyvíró, rendező. Ismertebb filmjei: “Kérnék egy kocsit!” (forgatókönyvíró, rendező), Vasárnapi szülők, Lutra, Dráma a vadászaton, Kisváros.
  • 78 éve látta meg a napvilágot Takács Vera, Balázs Béla díjas tv szerkesztő, rendező (Süsü, a sárkány, Vitéz László). 1970-2007 között a Magyar Televízió gyermekműsorok szerkesztőségén dolgozott. 1972-ben a Kemény Henrik legismertebb műveit megörökítő sorozat, a Vitéz László és a többiek munkálataiban vett részt. A nevéhez köthető még a Kölyökidő című gyermekműsor.
  • 68 éve Szentesen megszületett Gáspár Sándor, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész,
  • 34 éve pedig Kristen Jaymes Stewart amerikai színésznő is, aki Bella Cullen volt az Alkonyat filmekben.

NYÁRIAS IDŐJÁRÁS A NAPFÉNY VÁROSÁBAN

Kedden is marad a napos-fátyolfelhős, nyarat idéző időjárás Szegeden. A délies szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban 7 és 15 fok közötti minimumokat mérhetünk, majd délután 23-29 fokig emelkedik a hőmérséklet városunkban.

TAKARÍTANAK A VÁROSBAN? PARKOLÁSI TILALOMMAL IS TALÁLKOZHATSZ MA

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szegedi Közlekedési Kft. újfent közös várostakarítási munkát szervez 2024. április 08. és 11. között. A takarítás kézi erővel és seprűs takarítógépjárművekkel fogják végezni, a forgalmi sávok mellett a parkolók, útpadkák is feltakarításra kerülnek. Mint kiderült, ismét lesz parkolási tilalom az érintett területeken! Mutatjuk, hol:

  • Takarítás I. ütem – Szűcs utca – parkolni tilos lesz 04.09-én reggel 06:00 órától 09:00-ig.
  • Takarítás II. ütem – Szent Mihály – utca parkolni tilos lesz 04.09-én reggel 06:00 órától 11:00-ig.
  • Takarítás III. ütem – Jósika utca és Török utca – parkolni tilos lesz 04.09-én reggel 06:00 órától 12:00-ig.
  • Takarítás IV. ütem – Gutenberg utca – parkolni tilos lesz 04.09-én reggel 06:00 órától 13:00-ig.
  • Takarítás V. ütem – Bolyai János utca – parkolni tilos lesz 04.09-én reggel 06:00 órától 13:00-ig.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb