Mindenmás

Állatkerti illemtan: jó, ha ezeket a szabályokat betartod, ha a hétvégén mennél a vadasparkba (videó)

A Szegedi vadaspark nem elégszer hangsúlyozza, hogy “ne kopogtasd az állat lakhelyének üvegét”, vagy ” ne etesd a lakókat mindenfélével, csakis kizárólag zoo csemegével.” Bizonyára ezeket a szabályokat mindenki ismeri, de nem elég tudni, be is kell tartani az előírásokat. A Szegedi Vadaspark némi humorral, ám mégis csipetnyi komolysággal, TikTok videóban mondja el újra és újra az állatkerti illemszabályokat.

A KÖTELEK ÉS KORLÁTOK A LÁTOGATÓK BIZTONSÁGÁT SZOLGÁLJÁK

Ahogyan a videóban mondják, a kötelek és korlátok nem díszek, a látogatók biztonságát szolgálják. Ami a legfontosabb: ne lépjünk át rajtuk! Ugyan, minek is tennénk?

TE SEM ÖRÜLNÉL ANNAK, HA FOLYAMATOSAN KOPOGNÁNAK AZ ABLAKODON

Kopogással semmiképpen sem zavarjuk meg az állatok nyugalmát, mert fordított esetben te sem örülnél annak, ha folyamatosan kopognának a lakóhelyed ablakán.

NE ETESD AZ ÁLLATOKAT MINDENFÉLÉVEL, CSAKIS ZOO CSEMEGÉVEL

Bizonyára egy gyermeknek érdekes, ha ő etetheti az állatot, ezt a vadaspark gondozói is jól tudják. Mégis, kizárólag zoo csemegével jutalmazzuk meg az állatokat, ezzel vigyázva az egészségükre és arra, hogy minél tovább az állatkert lakói lehessenek.

EGY LUSTÁLKODÓ ÁLLAT NEM MINDIG ÉRDEKES

Megértjük, hogy nem azért látogatsz el az vadasparkba, hogy napon sütkérező és lustálkodó oroszlánt nézz, de mégis, hagyd pihenni az állatot! Ne dobáld meg kővel vagy ágakkal, csak azért, hogy felébredjen.

KICSIK ÉS CUKIK, DE SÚLYOS SÉRÜLÉSEKET OKOZHATNAK

Irtó cukik a szegedi szurikáták, elhisszük, hogy szívesen megsimogatnád őket. Saját biztonságod érdekében mégsem tedd, mert sérülést okozhatnak neked, hiába cukik és kicsik.

A SZABÁLYOKAT ITT, TIKTOK VIDEÓBAN HALLGATHATOD MEG:

https://www.tiktok.com/@szegedzoo/video/7357250414116408608?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7277904859839759904

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb