Közélet

Fejlődünk: gyógyszerautomaták jöhetnek akár városunkba is? Mutatjuk, miről döntöttek

Az egészségügyi államtitkár gyógyszerautomaták bevezetésével szeretné megkönnyíteni a gyógyszerekhez való hozzáférést. Takács Péter szerint a gyermekgyógyszereket éjszaka is elérhetővé kell tenni, de az ötletéért a patikusok nem rajonganak túlságosan- derült ki a Magyar Gyógyszerészi Kamara pénteki vándorgyűlésén. Mutatjuk, miről döntöttek.

A PATIKUSOK NEM FOGADTÁK KIROBBANÓ ÖRÖMMEL AZ ÖTLETET

A vándorgyűlésen az automaták megjelenése kapcsán a patikusok egyöntetűen felzúdultak, amire az államtitkár egy kérdéssel próbált reagálni: melyik lenne olcsóbb, egy éjszakai gyógyszerész fizetése vagy egy automatának a fenntartása? Az államtitkár szerint az embereknek éjszaka is szükségük lehet gyógyszerekre, és ezt valahogy ki kell szolgálni. Az alapellátási ügyeletek után a kormányzat a patikai ügyeletek átszervezésére is sort kerít- adta hírül a HVG.hu.

MEGOLDÁS LENNE, DE SZIGORÚ FELTÉTELEK MELLETT MŰKÖDHETNE

Takács Péter hangsúlyozta, hogy bár a gyógyszerautomata egy lehetséges megoldás lenne, azokat szigorú feltételek mellett kellene üzembe helyezni. Másik lehetőségként a kormány megyénként kijelölne néhány gyógyszertárat, melyek folyamatosan nyitva lennének. Az új gyógyszertári ügyeleti rendszer kialakítását követően lehet majd a szolgáltatás finanszírozásáról tárgyalni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb