Mindenmás

600 forint lesz egy gombóc fagyi a Balatonon: zsebbenyúlós lesz idén is a magyar tenger

Legalább 10 százalékos lesz az áremelkedés a balatoni vendéglátóhelyeken. Elképzelhető, hogy 600 forintért tudsz majd elnyalni egy gombóc fagyit. Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint a legtöbb esetben megpróbálják úgy emelni az árakat, hogy azzal ne lépjék át a vásárlók ingerküszöbét, de még így is emelkedésre kell számítaniuk a balatoni nyaralóknak.

KOVÁCS LÁSZLÓ, A MAGYAR VENDÉGLÁTÓK IPARTESTÜLETÉNEK ELNÖKE SZERINT 8-10 SZÁZALÉKOS ÁREMELÉS VÁRHATÓ A VENDÉGLÁTÓHELYEKEN

A tavalyi rekordárakhoz képest is csaknem 10 százalékos áremelkedésre számíthatnak a vásárlók a Balatonnál. Az egyik gyenesdiási vendéglátóhely munkatársa az RTL Híradónak beszélt arról, hogy előszezonban megpróbálják tartani a jelenlegi árakat, míg főszezonban már drágulás várható. Kovács László szerint országos szinten is drágulás várható, de a vendéglátósok ezt próbálják a kereslethez igazítani úgy, hogy ne lépjék át a vásárlók ingerküszöbét, ami már elfogadhatatlan lenne- írja az Index.hu.

600 FORINT EGY GOMBÓC FAGYI

Gyenesdiáson jelenleg 600 forint egy gombóc fagylalt, 50 forinttal több, mint tavaly. Somogyi Renáta fagylaltmester szerint az áremelkedés oka, hogy a minőségi alapanyagárakért is többet kell fizetni. Példaként említette a csokoládét, ami világpiaci szinten is drágult.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb