Mindenmás

Új határozatot jelentett be a MÁV: a szegedi óvodás és iskolás csoportokat is érintheti

Az új tarifarendszerben regisztrálni kell a csoportos utazásokat a MÁV, a Volán és a HÉV járataira. Ez főként az iskolásokat és óvodásokat érinti majd. Mutatjuk, mire kell számítani.

KIEMELTEN FONTOS A NAGY LÉTSZÁMÚ UTAZÁSOK ELŐZETES BEJELENTÉSE

A március 1-től hatályos új tarifarendszerben kiemelten fontos a nagy létszámú utazások előzetes bejelentése a MÁV-Volán-csoport járataira – hívta fel a figyelmet a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

14 ÉV ALATTIAK ÉS A KÍSÉRŐK INGYEN UTAZHATNAK

Ismertették: a 14 év alattiak, továbbá az előzetesen bejelentett csoportoknál – korosztálytól és létszámtól függően – a kísérők díjmentesen utazhatnak a MÁV-Volán-csoport járatain.

ELENGEDHETETLEN AZ ELŐZETES BEJELENTKEZÉS, ANNAK ÉRDEKÉBEN HOGY ELEGENDŐ VASÚTI KOCSIT TUDJANAK BIZTOSÍTANI

A kedvező változásoknak köszönhetően egyre több óvodás csoport és iskolai osztály indul útnak, az elmúlt időszakban jelentősen nőtt a csoportos utazások igénye, száma. Ahhoz, hogy az utazások csoportlemaradás nélkül megvalósulhassanak, elengedhetetlen az előzetes bejelentés és regisztráció, hogy a szolgáltatók felkészülhessenek a szokásosnál nagyobb kapacitást igénylő helyzetek kiszolgálására – emelték ki.

AZ UTAZÁSI IGÉNYT 5 ÉS 15 NAPPAL ELŐTTE, ELEKTRONIKUS ÚTON KELL JELEZNI

Az utazási igényt, az utazás előtt legalább 5 munkanappal korábban, lehetőség szerint elektronikus úton jelezni kell. Ez valamennyi, de kiemelten a díjmentes, a 14 év alatti, valamint az ország- vagy vármegye bérlettel rendelkező csoportra vonatkozik. A Volánbusz az utazási igényeket a rendelkezésre álló szabad kapacitás mértékéig tudja csak kielégíteni, az utazási szándékot legalább 15 nappal korábban be kell jelenteni e-mailben, a csoportos utazás csak a visszaigazolásban foglaltak szerint érvényesíthető. Az utazás során felszálláskor a bejelentés visszaigazolását az autóbusz-vezetőnek be kell mutatni.

ŰRLAP KITÖLTÉSÉVEL LEHET REGISZTRÁLNI A MÁV-HÉV JÁRATAIRA

A MÁV-HÉV járataira űrlap kitöltésével regisztrálhatók azok a gyermekcsoportok, amelyek kísérői díjmentesen utazhatnak, valamint az egyes múzeumokba díjmentesen utazó diákcsoportok számára is erre a célra kialakított űrlap áll rendelkezésre. A MÁV-HÉV munkatársai előzetes regisztráció esetén vonatot és esetlegesen átszállás nélküli utazást is tudnak ajánlani, ezen kívül információt nyújtanak a szükséges menetjegyekről, igénybe vehető kedvezményekről és a jegyvásárlási lehetőségekről. A nem gyermek- vagy diákcsoportoknak is javasolják az előzetes regisztrációt e-mailben, mert így fel lehet készülni a várható nagyobb utasforgalomra.
   

 A regisztrációhoz szükséges tudnivalók a www.mav.hu/csoportos oldalon találhatók, ahol néhány adat megadása után gyorsan és kényelmesen bejelenthető a tervezett utazás is.
    

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb