Gasztro

Fagyizni mentünk a hétvégén és leesett az állunk: találtunk egy szegedi cukrászdát, ahol még mindig 500 Ft alatt van a fagyi ára

A hétvégén már kis híján a 30 fokot karcolta a hőmérő higanyszála, hivatalosan is berobbant a szenzációs szegedi tavasz, mi mással lehetne ezt megünnepelni, ha nem egy fagyival? Be is ugrottunk a város egyik legkedveltebb helyére, a REÖK Kézműves Cukrászdába, majd sokkot kaptunk: először akkor, amikor a többszörös díjnyertes desszert-szentély kínáltatát megláttuk, másodjára akkor, amikor az árát megpillantottuk.

  • Az év cukormentes tortája – 2023 – ezüstérem
  • Az év mákos bejglije – 2022
  • Az év pálinkás bonbonja – 2023 – különdíj

Csak három rangos elismerés, amelyet a közelmúltban bezsebeltek az egy kötelékben működő DELIMO (ÁRKÁD Szeged) és REÖK Kézműves Cukrászdák (Magyar Ede tér, REÖK Palota), bár a hétvégén tapasztaltak alapján kijelenthető, hogy a korrekt árakért is kiérdemelnének valamilyen elismerést. Már akkor gyanúsnak tűnt a történet, amikor megláttuk az utcán várakozó sort a Magyar Ede téren, de amikor bejutottunk, rögtön megértettük a dolgot.

Fantasztikus fagyi-kínálat tárult elénk:

  • perui étcsoki,
  • madagaszkári vanília,
  • tökmag-málna,
  • mangó-passió, de természetesen nem soroljuk fel az összeset.

Ugyan ez a felhozatal már önmagában megérne egy misét, akkor kaptunk csak igazán sokkot, amikor

megpillantottunk egy táblát a fagyis pult tetején, amelyen ez állt: egy gombóc 490 Ft.

Szóval, 490, mindez úgy, hogy helyben főzött, kézműves, csúcskategóriás fagyiról van szó.

Ha megkóstolnád (akár csak az ITT fellelhető Szeged365 videóban lévő szegediek), a Magyar Ede téren, a “ló faránál”, továbbá az ÁRKÁD Szeged felső szintjén lévő Delimo Cukrászdában keresd a jeges finomságokat!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb