Smart Szeged

Egy év Szegeden! Az S&N Marktsoft Kft. sikertörténete a Felső Tisza-parton

Egy éve már, hogy a paderborni székhelyű, szoftverfejlesztéssel foglalkozó S&N Group magyarországi leányvállalata, az S&N Marktsoft Kft. megnyitotta Szegeden, a Felső Tisza-parton immáron második telephelyét a budapesti után. Az iroda megnyitása nagyban hozzájárult, hogy egy stabil, összetartó helyi csapat alakulhatott itt is ki.

Részben a véletlenek, részben a tudatos tervezések vezetettek oda, hogy Szeged került kiválasztásra a magyarországi terjeszkedéshez. A száz fölé kúszott létszámból többeknek volt és van is erős kötődésük a városhoz, még ha éppen nem is itt laktak, laknak vagy végezték a tanulmányaikat. Fontos szempont volt még a helyszín kiválasztásakor a helyi oktatás magas színvonala, az a tudományos háttér, amely komoly potenciált jelent az utánpótlás biztosításához. A Szegedi Tudományegyetem oktatási tematikája és a jövő szakembereinek átadott tudása nagyon jól illeszkedik az S&N Marktsoft tevékenységéhez.

Ez a „tevékenység” konkrétan magas hozzáadott értékű szoftverfejlesztést jelent, az S&N cégcsoport nemzetközi, első sorban német ügyfelek projektjeit támogatja fejlesztői kapacitásával, de saját fejlesztésű termékek is megtalálhatóak a portfóliójában, első sorban pénzügyi területen. Az érdekes feladatok, a cégcsoport vállalataira jellemző egységes, munkavállaló központú értékrend és egy színvonalas, családias iroda, együtt komoly vonzerőt jelenthet a jól képzett IT-szakemberek számára.

Az S&N Marktsoft Kft. stratégiájának fontos része a vonzó karrierkezdési és -építési lehetőség biztosítása, amelyet erős nemzetközi háttérével tud még inkább támogatni. Hosszas közös együttműködés után, 2022-ben vált tagjává az S&N Group vállaltcsoportnak, amely a németországi pénzügyi szektor egyik jelentős IT-szolgáltatója. A saját termékek mellett az egyedi szoftverfejlesztés, az erős SAP-kompetencia és az osztrák autólízing piacot lefedő know-how teszi teljessé a céges tudásportfóliót.

Az utóbbi években a nagy teret nyert home office munkavégzés végképp lebontotta a fizikai határokat a szolgáltatók és a megbízók között, így a szó tényleges értelmében is kitágult a munka világa. Ebben a virtuális munkaközegben a cég büszke arra, hogy a szegedi iroda kapacitáskihasználtsága nagyon magas, az itt dolgozó kollégák szívesen járnak be dolgozni és egy nagyon összetartó, támogató szakmai műhely jött létre. A létszám folyamatosan bővül, az induláshoz bérelt irodaterületet már fél év után növelni kellett.

Örömteli a sok pozitív visszajelzés a kollégák részéről a jól sikerült helyszínválasztáshoz, a szépen és barátságosan kialakított munkakörnyezethez, amelyhez kétoldali tetőterasz – az egyik a Tiszára néz -, tágas közösségi tér az ellazuláshoz, megfűszerezve egy csocsóasztallal is tartoznak. A cégcsoport számára továbbra sem kérdés, hogy ez a környezet, hasonlóan az első egy évhez, nem csak a már nálunk lévő kollégákat motiválja a gyakori irodalátogatásra, hanem inspiráló lesz a csatlakozó új munkatársak számára is!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb