Közélet

Uniós előrejelzés: megvan, hány mandátumot szerezhet Magyar Péter pártja és a Fidesz a közelgő európai parlamenti választáson

Magyar Péter pártja az előrejelzések szerint három mandátumot szerezhet a közelgő európai parlamenti választáson – írja az Euractiv. A cikk szerint Magyar nem a Fidesztől, hanem az ellenzéktől „vesz el” helyeket.

Az előrejelzés szerint a Fidesz 10 mandátumot szerez majd, a DK és a Tisztelet és Szabadság Párt (TISZA), vagyis Magyar pártja 3-3 mandátumot, a Kétfarkú Kutya Pártnak két mandátum juthat, míg a Momentum, a Mi Hazánk és a KDNP egy-egy mandátumot szerezhet.

NYILVÁNTARTÁSBA VETTÉK AZ ÚJ PÁRTOT

Magyar Péterék április 10-én adták be pártjuk nyilvántartásba vételi kérelmét a Nemzeti Választási Bizottsághoz, amely rövid időn belül jogerőre emelte a TISZA Párt nyilvántartásba vételi kérelmét. Magyar április 17-én országjárásra indul, Békés vármegye lesz az első állomás, később Budapest, majd Baranya vármegye következik, április 20. után pedig terveik szerint teljes sebességre kapcsolnak és végigmennek az egész országon – írja a 24.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb