Sport

Három, szegedi parakenu versenyző is bekerült a keretbe: kijelölte csapatát a szövetségi kapitány a Maty-éri kvótaszerző para kajak-kenu vb-re

Kilenc versenyzővel vág neki a májusi szegedi világbajnokságnak a magyar para kajak-kenu válogatott. A keretbe a Szegedi Vízisport Egyesület mindhárom parakenu versenyzője is bekerült: így a vb-n Varga Katalinnak, Boldizsár Dalmának és Suba Róbertnek is szurkolhatunk, írta meg a kajakkenusport.hu.

Mint írták, Hajdu Botond, szövetségi kapitány javaslatát szerdán az Elnökség is jóváhagyta. Mivel a vébéig válogatóverseny már nem lesz, a kapitány az előző évi eredményeket vette alapul a döntés meghozatalakor. A május 9-11. közötti szegedi versenyen paralimpiai kvótákat is lehet még szerezni, Hajdu Botond a már meglévő négy mellé, további egy-három indulási jog megszerzését látja reálisnak.

VARGA KATALIN ÉS SUBA RÓBERT MÁR TAVALY MEGSZEREZTE AZ INDULÁSI JOGOT

A tavalyi, duisburgi vb-n Kiss Péter Pál KL1 200 méteren világbajnoki címmel, Varga Katalin KL2 200 méteren bronzéremmel, Suba Róbert VL2 200 méteren negyedik hellyel, Molnár Nikoletta KL3 200 méteren pedig ötödik hellyel szerzett indulási jogot a szeptemberi párizsi paralimpiára. Számukra egy jó felmérés lesz a szegedi verseny, míg a többiek kapcsán Hajdu Botond úgy látja, három kategóriában van valós esély újabb kvóták megszerzésére.

BOLDIZSÁR DALMA LŐTÁVOLBAN VAN A KVÓTASZERZÉSTŐL

“Ez a női VL2-es kenunál Boldizsár Dalmát, a férfi KL2-es kajaknál Kiss Tibort, illetve férfi KL3-as kajaknál Kiss Eriket jelenti. Ők a tavalyi világbajnokságon is jól szerepeltek, tehát nekik lőtávolban van a kvótaszerzés. Két-három-négy-öt helyezéssel kell előrébb lépni a tavalyi eredményeikhez képest. Úgy vélem, ez még teljesíthető kihívás” – fogalmazott.

VARGA KATALIN AZ EGYIK NAGY ÉREMESÉLYES

A két legnagyobb magyar éremesélyes a KL1-ben négyszeres címvédő Kiss Péter Pál, illetve a női KL2-ben Varga Katalin lesz Szegeden. A para kajak-kenu világbajnokságot az európai pótkvalifikációs verseny után, a gyorsasági világkupával párhuzamosan rendezik majd a Maty-éren.

Forrás: MTI/kajakkenusport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb