Mindenmás

Napi pakk: esős, hűvös napunk lesz Szegeden, felújítják a Victor Hugo utcát, az autósoknak mától kerülniük kell

A jó időnek egy időre búcsút mondhatunk Szegeden, ma is esős, hűvös napunk lesz városunkban. Ettől függetlenül programokkal teli zakatol tovább a hét: sakkverseny is lesz ma és meghallgathatjuk az SZTE Szabadegyetem következő előadását is. Ne feledd, mától, három hétig munkálatokat végeznek a Victor Hugo utcában, az autósoknak egy darabig kerülniük kell. Főzd le a reggeli kávéd, és tarts ma is a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Rudolf, Csongor, Klára, Rezső és Raul nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 87 éve született Daffy Duck (Dodó kacsa) rajzfilmszereplő, aki legfőképp a Bolondos dallamokban és a Merrie Melodiesban bukkant fel Tapsi Hapsi riválisaként. 
  • 150 éve vezették be az egységes (méter, kilogramm, liter) mértékrendszert.
  • 50 éve született Victoria Beckham a Spice Girls egykori tagja, David Beckham focista felesége.
  • 10 éve halt meg Gabriel García Márquez, Nobel-díjas kolumbiai író, regényíró, elbeszélő.

MA IS ESŐS, HŰVÖS IDŐRE SZÁMÍTHATUNK SZEGEDEN

Szerdán vastag lesz fölöttünk a felhőzet. A kora reggeli órákban, és délután is számíthatunk csapadékra Szegeden. Élénk lehet az északi-északnyugati szél. Hajnalban a korábbi megszokott enyhe időjárás helyett már csak 7 fok körül alakul a hőmérséklet, de napközben sem lesz túl meleg, 12-13 fokot mérhetünk majd Szegeden.

MÁTÓL MUNKÁLATOK KEZDŐDNEK A VICTOR HUGO UTCÁBAN

Szerda reggeltől felújítják a Victor Hugo utca aszfaltburkolatát. A munka tervezetten három hetet vesz igénybe. Mint arra felhívják a figyelmet, a munkálatok ideje alatt az autósoknak kerülniük kell majd.

FOLYTATÓDIK AZ EGYETEMI TAVASZ

Többek között az Egyetemi Tavasz keretében ezek a programok várnak ma:

  • 12.10 Vers délben – Verset mond: Kiss Emma egyetemi hallgató (SZTE Bölcsészetés Társadalomtudományi Kar – SZTE Rektori Épület, Szent-Györgyi Albert szobor
  • 16.00 Sakkverseny – Nyugi Kert
  • 18.00 SZTE Szabadegyetem – A divat társadalomtudományi szempontú vizsgálata – SZTE Tanulmányi és Információs Központ, Kongresszusi terem

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb