Mindenmás

Megtörte a kereskedőket a kormány fenyegetése? Szerdától Szegeden is sokkal olcsóbban adják a dízelt, mutatjuk, mennyiért!

Megjelentek a friss üzemanyagárak. Miután a kormányzat pénteken jelezte, hogy hamarosan akár újra elrendelhetik a hatósági árat, a nagykereskedők most engedékenységet mutatnak: ha nem is totális, de látványos árcsökkentés jön a szegedi benzinkutakon – derült ki a Holtankoljak hétfő délelőtti tájékoztatásából.

Ezen a héten szerdától jelentősen esik a gázolaj nagykereskedelmi ára, méghozzá bruttó 8 forinttal. Mindez várhatóan a kiskereskedelmi szinten, tehát a töltőállomások árazásában is meglátszik majd. Ez tehát jó hír az érintett járműtulajdonosoknak, csakhogy a benzin árához már nem nyúlnak, az nem változik. Így aztán az átlagárak 2024. április 24-től az alábbiak szerint alakulnak a szegedi kutakon:

  • 95-ös benzin – 650 forint/liter,
  • gázolaj – 639 forint/liter.

Jelenleg ugyanez 650, illetve 647 forint. Ez tehát kedd éjfélig biztosan marad, és utána lép életbe az új üzemanyagár – írja a VG. Fontos hangsúlyozni, hogy átlagárakról van szó, amelyektől a tényleges kiskereskedelmi árazás jellemzően lefelé eltérhet. Az autópályák mellett viszont nagyjából 50 forinttal drágább az üzemanyag literje. Mindenesetre az idén eddig, tehát januártól mostanáig nagykereskedelmi szinten a literenkénti benzinár 111, a dízelár pedig 65 forinttal nőtt, jóllehet ebből 41 forint a kötelező januári jövedékiadó-emelésre vezethető vissza. Ezt leszámítva 70 és 25 forint plusz figyelhető meg a benzinnél, illetve a dízelnél. A nagyjából 70–100 forint körüli literenkénti drágulás után egy átlagos, 50 literes tankolás 4000-5000 forinttal kerül többe most, mint tavaly decemberben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb