Szegedi Arcok

Ezt aztán a mennyiség: több mint 7 ezer söröskorsót halmozott fel otthonában egy szegedi férfi

Nem semmi mennyiségű söröskorsóval rendelkezik egy szegedi férfi, ak több mint 7 ezer darabnál tart. Mint kiderült, 52 éve gyűjt söröskorsókat Polonkai Sándor. A most 72 éves férfi az első darabot egy hadsereg-bajnokság megnyerése után kapta. Innentől kezdve nem volt megállás.

Van aki bélyeget, más szalvétát, vagy éppen oldtimer autókat gyűjt, Polonkai Sándor otthona azonban söröskorsókkal van teli – derült ki a Ripost riportjából.

MÉG ELEFÁNTCSONTBÓL IS VAN KORSÓJA

“20 éves voltam, amikor háromtusában hadsereg-bajnokságot nyertem és az oklevél mellé kaptam egy német korsót is, ami megtetszett”  – mesélte a korábban italnagykereskedőként dolgozó Sándor. A nyugdíjas férfinek mára nagyjából 140 országból – köztük olyan helyekről, mint Virgine-szigetek, vagy Ausztrália – vannak korsói. Ezek persze nem mind üvegből, vagy kerámiából készültek, ugyanis a polcain helyet kapott elefántcsontból, rézből, kaucsukból és fémből készült korsó is. “Nagyon büszke vagyok a magyarság történetét feldolgozó sorozatra, amely 100 korsóból áll és a Honfoglalástól egészen a II. világháborúig dolgozza fel a történelmet”  – emelte ki a lapnak Sándor.

LASSAN ELÉRI A NYOLCEZRES SZÁMOT

“Lassan elérem a nyolcezret, de az a baj, hogy hiába rendeztük át már a lakást, nem férnek el. Így már egy ideje banános dobozokba csomagolom őket és beteszem a garázsba ” – magyarázza a gyűjtő. Azt ember azt gondolná, hogy kedvenc korsóiból iszogatja a finom söröket Sándor, de ez bizony nem így van. Kiderül, hogy egy ideje a baráti társasága miatt inkább már a jó borokat részesíti előnyben, így a hegy levével avatja fel a korsóit. “A legnagyobb és a legkisebb korsómat is a születésnapomra kaptam. Előbbi egy vásárhelyi keramikus alkotása, 20 literes. Utóbbi mindig a nyakamban lóg, ez egy 2 cl-es 14 karátos aranyból készült korsó, melyet a 60. születésnapomra kaptam” – árulta el Sándor, aki azt is hozzátette, hogy: “nekem ezek a több tízmillió forintot érő korsók már annyira a szívemhez nőttek, hogy ha nem sikerül egy korsómúzeumot létrehoznom, akkor a fiamnak adom majd az egészet.”

Sándor söröskorsóinak egy része. Forrás: Ripost.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb