Sport

Girlpower, Szegedről: négy szegedi menyecske is tarolt az IFBB Magyar Kupán

Négy szegedi versenyző is képviselte a Napfény Városát a hétvégén megrendezett IFBB Magyar Kupán, amely egyben a spanyolországi IFBB Európa Bajnokság kvalifikációs tornája volt. A szegedi eredményekről Gajda Zoltán edző számolt be.

Mint a közismert szegedi tréner írta,

  • Tóth Regina junior bikini kategóriában és senior bikiniben egyaránt 4. lett,
  • Balaska Andrea masters bikiniben első lett, majd seniorban (16-34 évesek) egy nagyon szoros pontozással a 2. helyet húzta be,
  • Kolozsvári Veronika pedig a 2023-as senior bikini és masters 45 feletti kategória győzelmét ismételte meg, csak egy kategóriával feljebb.

A negyedik szegediről egy korábbi cikkünkben írtunk bővebben, az IFBB Fitness és Testépítő Magyar Kupán a szegedi rendőrnő, Bálint Gabriella a Masters Women’s Physique kategóriában ezüstérmet, a felnőtt Women’s Physique kategóriában pedig aranyérmet szerzett.

A mezőnyből külön említést érdemel a szegedi Global Fitness-ben készülő Balaska Andrea, aki második gyermeke születését, majd két év kihagyást követően tért vissza, rögtön egy első helyezéssel. Mint a szegedi klub közösségi média csatornáin egy hete beszámolt róla, Andi az előző versenyét (IBB Diamond Club, Máltán) az egyik gyermeke lebetegedése miatt volt kénytelen lemondani (miután a kicsi belázasodott, a visszatérő versenyző lemondta a megmérettetését), az anyai döntés pedig óriási szimpátiát keltett a témában kommentelő szegediekben.

Ezt követően valahogy sorsszerű volt az IFBB győzelem, amit Gajda Zoltán elmondása alapján mindössze 5 hónapnyi felkészüléssel zsebelt be Balaska Andrea.

“Nagyon-nagyon elégedett vagyok, Andi második gyermeke születését követően, 2 év kihagyással és mindössze 5 hónap felkészüléssel győzött. Gyönyörű kezdés, amely bíztató az EB-re nézve is. Veronika is fantasztikus volt, 47 évesen simán verte a 35 alatti korosztályt, 2 év alatt 2 kategóriában is bizonyított”

– nyilatkozta a Szeged365-nek Gajda Zoltán.

Fotók: Gajda Zoltán

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb