Kikapcs

A 19. század legnagyobb magyar festőóriásának kiállítása érkezhet Szegedre – világhírű alkotások költözhetnek be a Móra Ferenc Múzeumba

A 19. századi magyar festészet nemzetközileg is elismert mesterének, azaz Munkácsy Mihály műalkotásából nyílhat kiállítás Szegeden, a Móra Ferenc Múzeumban – ez derült ki a szegedi önkormányzat Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottságának szerdai ülésén.

Az tervezik, hogy a Munkácsy-kiállítás június 22-től lenne látható egészen november 17-ig és 73 alkotást állítanának ki. Köztük a festőóriás olyan ismert alkotásaival, mint az Ásító inas, Krisztus mellképe, a Mosónők sorozat, az Ordító suhanc, és Liszt Ferenc portréja, de várhatóan a Golgotához kapcsolódó vázlatok is megtekinthetőek lesznek.

A tárlat magába foglal öt különleges alkotást is, melyek mindegyike magát a Mestert ábrázolja: így az érdeklődők a kiállítás során megcsodálhatják többek között Rippl-Rónai József, valamint Polgáry Géza Munkácsy-arcképét is.

A kiállítás kivételes lehetőség, hogy az érdeklődők bepillantsanak a festőóriás munkásságába, hiszen legutóbb 12 évvel ezelőtt, 2012-ben volt erre példa a Móra Ferenc Múzeumban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb