Közélet

Joe Biden aláírta: betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban

Miután az amerikai szenátus április 23-án megszavazta, Joe Biden amerikai elnök másnap alá is írta a TikTok betiltását célzó törvényjavaslatot, ezzel beütve az utolsó szöget a kínai alkalmazás koporsójába. A ByteDance tulajdonában lévő alkalmazás ezáltal válaszút elé került: vagy elbukja a 170 millió amerikai felhasználót, vagy eladják a platformot egy amerikai tulajdonosnak, írja az Interesting Engineering.

Bár az FBI többször is figyelmeztetett, hogy a ByteDance megoszthatja a felhasználók érzékeny adatait a kínai kormánnyal, a cég következetesen tagadta, hogy részt vett bármi ilyen tevékenységekben, és kijelentette, hogy nem teljesítené, ha erre kérnék.

2025 JANUÁRJÁBAN TELJES KITILTÁSSAL SZEMBESÜLHET

A ByteDance-nek kilenc hónap, és opcionális plusz három hónap áll rendelkezésére, hogy amerikai vevőt találjon a videómegosztó alkalmazásra. Ez azt jelentené, hogy amennyiben ez nem sikerült, a TikTok 2025 januárjára teljes kitiltással szembesülhet az országban. A cég azonban minden bizonnyal bíróságon támadja majd meg a törvényt, ami meghosszabbíthatja az amerikai törvényhozók által kitűzött határidőt.

A vállalat ragaszkodik hozzá, hogy nincs köze a kínai állampárthoz, mondván egy szingapúri vezérigazgató, egy amerikai operatív igazgató, valamint egy írországi biztonsági vezető dönt a cég ügyeiről. Továbbá hangsúlyozzák, hogy a betiltás 170 millió amerikai szólásszabadságot sértené, 7 millió vállalkozást tenne tönkre, és egy olyan platformot állítana földbe, ami évente 24 milliárd dollárral járul hozzá az USA gazdaságához – írja a 24.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb