Mindenmás

Szándékos gyújtogatásra gyanakodnak! Hajnalban újabb kuka égett ki, és egy autó is lángra kapott Szegeden (videóval)

Több szemeteskuka is kigyulladt tegnap éjjel Szegeden, majd ma hajnalban is arra lettek figyelmesek a Vajda utcában lakók, hogy lángol egy szemetes, és egy autó is megrongálódott a tűzben. A Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól megtudtuk, hogy felmerült a szándékosság gyanúja az esetek körül, ergo: valaki szándékosan gyújthatta fel a kukákat Szegeden.

Mint megírtuk, hétfő hajnalban három helyen is felgyulladt egy kuka:

  • fél 2 körül égett a szemetes a Csaba utcában, ami miatt egy autó is kigyulladt,
  • majd kettő körül a Szilléri sugárúton egy szelektív sárga kuka kapott lángra,
  • végül pedig a Vajda utcában észleltek füstöt, ami itt is a szemeteskukából jött.

MÉG EGY KUKA ÉS EGY AUTÓ IS A LÁNGOK MARTALÉKA LETT

“A Vajda utcában ma kigyulladt két kuka, és egy autó is égett vele. Hajnali 4-kor a tűzoltóra ébredtem” – írta szerkesztőségünknek kedden reggel Edina, aki hozzátette, hogy hétfőn a párja a ház másik oldalán (ahol több parkoló is van), szintén szétszedett kukát és égett maradványokat látott. Olvasónk fotókat is mellékelt az esetekről (köszönjük szépen), melyeken jól látszódik, hogy a Vajda utcában a lángra kapott autó használhatatlan lett:

Mivel két napon belül ez a többedik eset volt, ezért érdeklődtünk a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál, mint megtudtuk, az esetek körül felmerült a szándékosság gyanúja. Jelenleg feltérképezik azt, hogy mely területeket érintettek az esetek, és a rendőrség bevonásával nyomozást folytatnak. Zsolt olvasónk videója (köszönjük szépen) a Vajda utcából:

@szeged365

Szándékos gyújtogatásra gyanakodnak! Hajnalban újabb kuka égett ki, és egy autó is lángra kapott Szegeden… Zsolt olvasónk videója.

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

A történtek egyébként bűncselekménynek számítanak, és azt is ki kell hangsúlyozni, hogy tetemes anyagi kár keletkezett. A kigyulladt, megrongálódott kukákat a társasházaknak, a közös költségből kell pótolni, ami 100 ezer forinttól 500 ezer forintig is terjedhet, a kiégett autókról nem is beszélve, ami több 100 ezer forintba is kerülhet az érintett családnak, tulajdonosnak! Szépen kérünk mindenkit, vigyázzunk egymás értékeire, és ne gyújtogassunk csak úgy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb