Mindenmás

Napi pakk: napsütéssel, és 27 fokkal indítjuk a Szegedi Majális első napját a Ligetben, ma újabb utcákban lesz parkolási tilalom

Napsütéses, csodálatos időjárással búcsúzunk az áprilistól Szegeden. Napközben akár 27 fok is lehet, így szuper időjárással indul a Szegedi Majális a Ligetben. Már az első nap is rengeteg program lesz, többek között a Warm up! – slágerparádéval várják a kilátogatókat, valamint Elektrons és Smink koncerttel. Azt viszont ne feledd: még mindig takarítják a várost, így ma újabb utcákban lesz parkolási tilalom! Itt a napi pakk, benne minden fontos infóval!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS NÁDAS GYÖRGY

Nagyon boldog névnapot nektek: Katalin, Kitti, Hilda, Ildikó, Karina, Kata, Katarina, Mariann, Marianna, Szofi, Szófia, Tivadar és Zsófia! Érdekességek:

  • ma van a méhek napja. A Magyar Méhészek Egyesületének kezdeményezésére indult el ez a program, melynek célja a hazai mézfogyasztás növelése.
  • Mindezek mellett ma ünnepeljük a magyar film napját is, az első magyar film bemutatójának emlékére.
  • 62 éve ezen a napon született Nádas György humorista, előadóművész,
  • 42 éve pedig Kirsten Dunst amerikai színésznő (Pókember 1-2.; Mona Lisa mosolya).

DERÜLT, NAPOS IDŐNK LESZ MA

Kedden derült időben lesz részünk Szegeden, csak olykor jelenhetnek meg kósza felhők az égen. Esni szerencsére sehol sem fog. Élénk, helyenként délen erős lesz a délkeleti szél. A legmelegebb órákban 23 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk városunkban.

PARKOLÁSI TILALOM LESZ PÁR UTCÁBAN

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szegedi Közlekedési Kft. újabb közös várostakarítási munkát szervezett, így újabb utcákban lesz tilos parkolni.

2024.04.30., KEDD

  • Takarítás I. ütem – Szentháromság utca – parkolni tilos lesz 04.30-án reggel 06:00 órától 09:00-ig.
  • Takarítás II. ütem – Vitéz utca – parkolni tilos lesz 04.30-án reggel 06:00 órától 11:00-ig.
  • Takarítás III. ütem – Boldogasszony sugárút – parkolni tilos lesz 04.30-án reggel 06:00 órától 12:00-ig.
  • Takarítás IV. ütem – Semmelweis utca – parkolni tilos lesz 04.30-án reggel 06:00 órától 13:00-ig.
  • Takarítás V. ütem – Oldal utca – parkolni tilos lesz 04.30-án reggel 06:00 órától 14:00-ig.

MUNKÁLATOK A FELSŐ TISZA-PARTON

2024.04.25. és 2024.05.10. között a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által jóváhagyott burkolat helyreállítási munkák kivitelezését végezik Szegeden a Felső Tisza-parton, az Etelka sor és Irinyi utca közötti szakaszon, ahol ideiglenes forgalmi rendet vezetnek be.

INDUL A MAJÁLIS A LIGETBEN

Felpezsdül az élet Szegeden, hiszen már április 30-án, azaz ma startol a kétnapos Szegedi Majális az újszegedi Ligetben. Mint Rácz Attila elárulta, már minden a helyére került, sínen vannak a szervezéssel, s összeállt a kétnapos dzsembori programja is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb