Szegedi Arcok

Le a kalappal: még a készenléti rendőrök is oltották a tüzet Ásotthalomnál, közösen küzdöttek a lángokkal

Ásotthalom külterületén égett az aljnövényzet. Az egyenruhások a mezőőrrel és a közeli tanya tulajdonosával közösen küzdöttek a lángokkal, míg a tűzoltók ki nem értek a helyszínre – tudtuk meg a rendőrségtől.

Mint kiderült, a Készenléti Rendőrség Szegedi Bevetési Osztályának két járőre Ásotthalom külterületén látott el szolgálatot május 1-én délben, amikor a Gátsori úton füstfelhőre figyeltek fel.

AZONNAL BELEFOGTAK A TŰZOLTÁSBA

Gépkocsijukkal azonnal közelebb hajtottak, és látták, hogy az egyik tanya melletti erdős részen lángol az aljnövényzet. A tüzet akkor már elkezdte oltani a helyi mezőőr, valamint a tanyatulajdonos. A két rendőrnő az esetről azonnal értesítette a felettesét, aki tájékoztatta őket arról, hogy a tűzoltóság már vonul ki a helyszínre egy lakossági bejelentés alapján.

A járőrpár azonnal belefogott a tűz oltásába. Pár perc elteltével odaért még két készenléti rendőr, akik szintén csatlakoztak a lángokkal küzdőkhöz. Vizes vödrökkel, lapátokkal és poroltó készülékkel igyekeztek megfékezni a lángokat, nehogy a közeli tanyára is átterjedjenek. Mintegy negyedóra múlva értek a katasztrófavédők a helyszínre, így közös erővel sikerült a tüzet eloltani.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb