Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: repülhetnek a gyerekek a magasba, újra nyitva a lepkekert, nyílt napot tart az SZVSE, és olyan csillaghullást láthatunk, amit 2046-ig tuti nem!

Itt a hétvége! Vagyis majdnem, még egy picit ki kell bírni, viszont kedvcsinálónak hoztunk pár tuti programötletet a következő pár napra! Íme néhány:

  • újra nyitva a lepkekert a Füvészkertben,
  • nyílt napot tart az SZVSE,
  • újra a magasba emelhetjük a kicsi kincseinket,
  • új időszaki kiállítás nyílik,
  • és olyan csillaghullást láthatunk, amit 2046-ig tuti nem!

Mutatjuk a hétvége legígéretesebb eseményeit, itt a Szeged365 Kikapcs!

ÚJRA NYITVA A LEPKEKERT

Újra megnyitotta kapuit a Szegedi Tudományegyetem arborétumának lepkekertje, ahol az állatvilág repülő virágai, trópusi pillangók figyelhetőek meg karnyújtásnyi távolságból.

SPORTOLÁSRA FEL!

Az SZVSE Szegeden a Vidéki Kiemelt Egyesületek közé tartozik. Ezen belül a feladatuk az, hogy Szeged város lakói számára vonzóvá tegyék a sportot, és lehetőséget adjanak a rendszeres sportolásra. Most ehhez kapcsolódva nyílt napot tartanak május 5-én, ahol számos érdekes mozgási lehetőséget próbálhatunk ki.

GYEREKEK, A MAGASBAN

Idén is gyerekek lesznek a magasban Szegeden. Gesztes Olympia, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom projektvezetője a Rádió 88-nak nyilatkozott, és kiemelte, hogy idén is megrendezik a nagy országos gyerekemelést. A családokat szombaton 10 órára várják a József Attila Tanulmányi és Információs Központ melletti zöld területre, ahol programok is lesznek!

ÚJ IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS SZEGEDEN

Új időszaki tárlat nyílik a Móra Ferenc Múzeumban május 6-án, hétfőn 17 órakor. A „Szeged arcai” című kiállításon a múzeum képzőművészeti gyűjteményéből válogatnak: olyan festményeket is bemutatnak, melyek eddig még sohasem szerepeltek kiállításon.

SZEMEKET AZ ÉGRE, VASÁRNAP HAJNALBAN!

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban. Az idei évre a raj egy kisebb kitörését jósolják, amelyhez hasonló valószínűleg nem lesz 2046-ig.

VÁR JÓSLAT, TÖRPI ÉS CIFRA

Szuper kezdeményezés látott napvilágot Szegeden. Ha mindig is érdekelt a lovak világa, eme csodálatos és fenséges állatokkal való ismerkedés, barátkozás, de még nem volt rá lehetőséged, most itt az alkalom. A szőregi Sebők Betti ugyanis gondolt egy nagyot, s elhatározta, saját lovain keresztül szeretné kicsit közelebb hozni a szegediekhez ezeket a gyönyörű állatokat, ezért elindítja ló simogatóját, ahol kicsiknek és nagyoknak is lehetőségük nyílik minden hétvégén testközelből megismerkedni lovaival, Jóslattal, Törpivel és Cifrával. Természetesen ingyenesen.

JEDI-PRÓBA A SOMOGYIBAN

Szombaton lesz a Csillagok háborúja napja, így a Somogyi-könyvtárban 10:00 és 13:00 között képregényekkel és könyvekkel, érdekes sajtóhírekkel, filmes hang-totóval és egyedi szófelhőkkel készülnek. A résztvevők megismerkedhetnek a Star Wars kantin birodalmi ételeivel és hozzávalóival, kipróbálhatják a könyvtár digitális eszközeit és 3D tárgyak tervezését is.

PEZSGŐ ÉJSZAKAI ÉLET

Készülnek a klubok, nem maradunk éjszakai partik nélkül ezen a hétvégén sem. Mutatjuk a hétvégi repertoárt!

HUNGI

  • A Never Say Never és a No1Beach bemutatja: berobbanó energiával érkeznek május 3-án a Hungiba! Jön Yamina, Helldance és Carl Cozmo.
  • Szombaton pedig visszarepülhetünk a 2000-es évekbe, ahol a pörgős zenéket Dj Novák garantálja.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

RETRO KLUB

A Retro Klub is belecsap a lecsóba,

  • péntek Hello, Lányok parti lesz Welldannal,
  • szombaton pedig jön a Beb@szombat, Gabriel B-vel.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

JATE KLUB

  • Pénteken ismét az Alföldre látogat a SUN csapat! Két helyszínen is lesz buli: a nagyteremben végig psytrance, a kisteremben pedig a középtempó fog uralkodni: ethno, tribal, melodic vonalon,
  • szombaton pedig az egy5egy Zenekar El nem álló nagy vihar lemezbemutató koncertje lesz. További fellépők: Sorbonne Sexual & Domingo.

Helyszín: JATE Klub, Szeged, Dugonics tér 13.

A BOLDOGSÁG ÜGYNÖKE A BELVÁROSI MOZIBAN

Arun Bhattarai és Zurbó Dorottya rendezők dokumentumfilmes csapata egy negyvenes éveiben járó boldogságügynök, Amber Gurung életét követte. A mindössze 700.000 embert számláló, apró himalájai királyságban, Bhutánban ugyanis a Boldogság Kutatóintézet munkatársai járják az országot, és négyórás kérdőív segítségével mérik fel a lakosság boldogságszintjét. Ennek eredményéből dolgozzák ki az ötéves fejlesztési terveket, amelyeknek elsődleges célja, hogy tovább növeljék a bhutáni társadalom „boldogság indexét”. A filmben Amber házról-házra látogatja az elszigetelt falvakat. Rajta keresztül kapunk intim betekintést a bhutáni társadalom hétköznapjaiba: abba, hogy mi teszi őket igazán boldoggá, és egyáltalán valóban mérhető-e a boldogság? A történet során nemcsak a hétköznapi emberek vágyait ismerjük meg, hanem főhősünk személyes sorsa is kibontakozik, akinek legnagyobb álma, hogy végre szerelemre találjon.

ABIGAIL A CINEMA CITYBEN

A szegedi horrorkedvelőknek kedvez ez a hétvége, ugyanis a Cinema Cityben már látható az Abigail. Így csinálnak kedvet a filmhez a leírásban: “Miután egy csapat botcsinálta bűnöző elrabolja egy nagyhatalmú alvilági figura 12 éves balerina lányát, csak annyit kell tenniük az 50 millió dolláros váltságdíj begyűjtéséhez, hogy egy éjszakán át vigyáznak a kislányra. Ám az elhagyatott villában a gyerekrablók egymás után kezdenek eltünedezni, és rémületük egyre fokozódik, amikor rájönnek, hogy nem egy átlagos gyerekkel vannak összezárva…”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb