Kikapcs

Új időszaki tárlattal robbant a Móra Ferenc Múzeum: olyan festményeket is bemutatnak, melyek eddig még sohasem szerepeltek kiállításon

Új időszaki tárlat nyílik a Móra Ferenc Múzeumban május 6-án, hétfőn 17 órakor. A „Szeged arcai” című kiállításon a múzeum képzőművészeti gyűjteményéből válogatnak: olyan festményeket is bemutatnak, melyek eddig még sohasem szerepeltek kiállításon.

A Móra Ferenc Múzeum szerkesztőségünknek küldött közleményéből kiderült, hogy a tárlaton a múzeum képzőművészeti gyűjteményéből válogattak: szegedi vagy Szegedhez kötődő művészek festményeit láthatják az érdeklődők. Így többek között Nyilasy Sándor, Szöri József, Kukovetz Nana és Vinkler László alkotásait is kiállítják.

RENGETEG KINCS TALÁLHATÓ

A szegedi múzeum képzőművészeti gyűjteményében rengeteg „kincs” található: olyan festmények is, melyeket ritkán vagy soha nem láthat a nagyközönség. Ezért tartotta a múzeum fontosnak a tárlat megrendezését, hogy a raktárban pihenő alkotásokat is megismerhessék az érdeklődők. A bemutatáshoz komolyabb restaurátori munkára is szükség volt, hogy megfelelő állapotban lehessen kiállítani a műveket. Így a többségük tisztításon esett át, de volt, amelynél például szakadást is restaurálni kellett.

A kiállítás 2024. június 9-ig látható a Móra Ferenc Múzeumban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb