Kikapcs

A hét legcukibb híre is befutott: kétpúpú tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, videón mutatjuk!

Nem csupán a munka ünnepe miatt volt piros betűs nap május elseje a Szegedi Vadasparkban: szerdán ugyanis kétpúpú tevecsikó született az intézményben, tudatták közösségi oldalukon, szombaton.

Mint írták, Böbe, a tevekanca már gyakorlott szülőként gondozza legújabb kicsinyét, amelynek felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban. A kétpúpú tevék csikói fejletten születnek és már párórásan lábra állnak – most is ez történt, így az őket figyelemmel kísérő gondozóik megnyugodhattak.

A Szegedi Vadasparkban tartott kétpúpú tevék háziasítottak. A súlyosan veszélyeztetett vad kétpúpú tevékből mára már ezernél is kevesebb egyed él a természetben: Mongólia és Északnyugat-Kína sivatagos területein.

Csakúgy, mint vad őse, a háziasított teve is jól alkalmazkodott a szélsőséges időjárási viszonyokhoz, így a szélsőséges hideget és meleget, a szárazságot egyaránt jól tűrik. Pont ez idő tájt vedlik le a téli bundájukat, a szőrcafatok miatt sokszor betegnek gondolják őket ilyenkor a látogatók, pedig csak készülnek a nyárra.

ÁPRILISBAN TÖRPE VÍZILÓ SZÜLETETT A SZEGEDI VADASPARKBAN

Szépen fejlődik a Szegedi Vadasparkban április 9-én világra jött törpe víziló (Choeropsis liberiensis), a borjú születése óta megduplázta súlyát – közölte Szőke István állatorvos szerdán, miután megvizsgálták az új kis cuki jövevényt Szegeden.

Forrás és fotók: Szegedi Vadaspark FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb