MindenmásVideo365

Ismét Szegedre látogatott az a 82 méter hosszú francia sétahajó, amelyik tavaly egy gyönyörű piruettet mutatott be a Tiszán (videóval)

Ismét Szegedre látogatott az a 82 méter hosszú francia sétahajó, amelyik tavaly egy gyönyörű piruettet mutatott be a Tiszán. A Victor Hugo hajó vasárnap délelőtt futott be a városunkba, és a végállomása Tokaj lesz.

A hajóra Kipper Görgy olvasónk, és szegedi hajós-oktató hívta fel a figyelmünket, aki a közösségi oldalán osztott meg egy videót a Tiszán tartózkodó sétahajóról. Szerkesztőségünknek azt írta, hogy “a Victor Hugo rövid ideig a Határkikötő előtt vesztegelt, majd folytatta útját Tokaj felé.”

cruisemapper.com szerint a sétahajó következő állomása Csongrád lesz, majd Szolnok, Tiszafüred és végül Tokaj. Szemfüles olvasónk, Krisztián is lencsevégre kapta ma. Köszönjük szépen!

Tavaly is ellátogatott Szegedre, akkor piruettet is tolt a Tiszán:

VOLT, HOGY SZEGEDEN RAGADT

Már akkor is megírtuk, hogy ez a 82 méter hosszú monstrum 2013 májusában Szegeden ragadt. Ennek az volt az oka, hogy abban az évben olyan alacsony volt a vízállás, hogy egy hetet Szegeden kellett maradniuk a hajó utasainak. Fedélzetén főként francia, svájci és német turistákat szállított.

A Victor Hugo a Dunán, a Tiszán és a Rajnán szállít amúgy utasokat és 2000-ben építették.

Összesen 100 utast tud befogadni, 49 kabinja van és 82 méter hosszú. Ennél nagyobb hajók nem szoktak közlekedni a Tiszán, ugyanis a becsei duzzasztónál a méretesebb járművek már nem férnének át.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb