MindenmásVideo365

Piruett Szegeden: így fordult meg a 82 méter hosszú Victor Hugo sétahajó a Tiszán (videó)

Május 28-án Csongrádra, majd 29-én Szegedre futott be a 82 méter hosszú francia sétahajó, a Victor Hugo. Nem semmi pillanatoknak lehettek tanúi azok, akik látták a Tiszán megfordulni a monstrumot, ami május 30-án, azaz tegnap állt tovább és vette az irányt Szerbia felé.

A “piruettre” Kipper Görgy olvasónk, és szegedi hajós-oktató hívta fel a figyelmünket, aki a közösségi oldalán osztott meg egy videót a Tiszán manőverező sétahajóról:

A cruisemapper.com szerint a sétahajó egyébként jelenleg Újvidéknél állomásozik, és hamarosan visszatér Magyarországra, méghozzá Mohácsnál. Érdekesség, hogy ez a 82 méter hosszú monstrum 2013 májusában Szegeden ragadt. Ennek az volt az oka, hogy abban az évben olyan alacsony volt a vízállás, hogy egy hetet Szegeden kellett maradniuk a hajó utasainak. Fedélzetén főként francia, svájci és német turistákat szállított.

A Victor Hugo a Dunán, a Tiszán és a Rajnán szállít amúgy utasokat és 2000-ben építették. Összesen 100 utast tud befogadni, 49 kabinja van és 82 méter hosszú. Ennél nagyobb hajók nem szoktak közlekedni a Tiszán, ugyanis a becsei duzzasztónál a méretesebb járművek már nem férnének át.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb