Kikapcs

“Egy élet-két csoda” – sárkányhajózással egybekötött kiállítás megnyitó lesz Szegeden, azokért az édesanyákért, akik terhességük alatt szembesültek a mellrákkal

Különleges kiállítás nyílik május 11-én, szombaton 11 órakor Szegeden. A Takaréktár utcában a Kiss Kunszt Galéria ad otthont annak a tárlatnak, mely olyan édesanyák fotóit mutatja be, akik terhességük alatt szembesültek a melldaganattal, vagy a melldaganat leküzdése után váltak édesanyává, ami nem lehetetlen. A kiállítás mellett délután 15 órától sárkányhajózásra invitálják a szervezők az emlődaganatos betegeket és családtagjaikat, a Szegedi Sárkányhajó Egyesület szervezésében.

Május 11-én, szombaton 11 órakor nyitja meg kapuit a szegedi Kiss Kunszt Galéria “Egy élet-Két csoda” című kiállítása. A kiállítás 18, zömmel 40 év alatti nőt mutat be, akiknél tehességük ideje alatt diagnosztizálták a betegséget, vagy éppen utána döntöttek a gyermekvállalás mellett. Mind vállalták a harcot a daganattal, most pedug saját példájukon keresztül szeretnének példát mutatni és erőt adni sorstársaiknak. A program a Kelemen János Alapítvány a Szegedi Daganatgyógyításért szervezésében valósul meg, a fényképezőgép túloldalán Csikós Árpád és Dombovári Tamás fotóművészek állnak.

A megnyitó programja így néz ki:

  • Kiss Szilvia galéria tulajdonos üdvözlő beszéde
  • Nagy Ági, Mellrákinfo Egyesület köszöntő
  • Dr. Nikolényi Aliz SZTE Onkoterápiás Klinika: Emlőrákos nőbetegek Anyák napján
  • Prof. Dr. Kahán Zsuzsanna egyetemi tanár, a Kelemen Alapítvány kuratóriumi elnöke: A betegtámogatás fontossága a „vissza az életbe” úton
  • Bodó Karolina, Szegedi Sárkányhajó Egyesület: ”Visszagyógyulás” a Szegedi Sárkányhajó Egyesületben

DÉLUTÁN SÁRKÁNYHAJÓZÁS KAPCSOLÓDIK AZ ESEMÉNYHEZ

A program keretében 15 órától sárkányhajózásra invitálják a szervezők az emlődaganatos betegeket és családtagjaikat, a Szegedi Sárkányhajó Egyesület szervezésében.

Mint írták, a Szegedi Sárkányhajó Egyesület az Erasmus+pályázat keretében ellátogatott más európai egyesületekhez és mindenütt azt tapasztalta, hogy felkarolták a rákbetegségen átesett emberek rehabilitálását. A rengeteg pozitív példát látva indult el a gondolat, hogy kamatoztassák sárkányhajós tudásuk ezen a téren is és biztosítsanak rendszeres aktív pihenést a rák kálváriáját átélt embereknek és hozzátartozóiknak. Így ezen a napon lehetőséget biztosítanak és várnak sok szeretettel mindenkit egy közös evezésre.

A programra a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi e-mail címen tudsz megtenni: [email protected].

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb