Szegedi Arcok

Le a kalappal: Könyvtárügyért-díjat adományoztak a Somogyi-könyvtárnak példaértékű munkájukért

A Somogyi-könyvtár igazgatója, Sikaláné Sánta Ildikó szerdán vehette át a Könyvtárügyért-díjat, amelyet az Informatikai és Könyvtári Szövetség adományozott az intézménynek példaértékű munkájuk elismeréseként, tudatta szerkesztőségünkkel a Somogyi-könyvtár.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2006-tól évente díjazza mindazokat a szakembereket, illetve intézményeket, akik és amelyek munkásságukkal előmozdítják a könyvtárszakma fejlődését, valamint a tudás- és információmenedzsment innovatív eszközeinek alkalmazásával lehetővé teszik az olvasók igényeinek mind hatékonyabb kiszolgálását. „Az Informatikai és Könyvtári Szövetség a Könyvtárügyért-díj adományozásával a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár magas színvonalú szakmai munkáját ismeri el, amely példaként szolgál más intézmények és munkatársaik számára” – hangzott el a díjátadón, amelyre 2024. május 8-án került sor. A megtisztelő díjat Sikaláné Sánta Ildikó igazgató vette át. Az elismerés átadására az IKSZ közgyűlés keretében került sort.

ORSZÁGOSAN IS KIEMELKEDŐEK

„A Somogyi-könyvtár vezetősége és valamennyi munkatársa elkötelezett a könyvtári minőségmenedzsment iránt. A két alkalommal, 2017-ben és 2024-ben elnyert Minősített Könyvtár cím, valamint a 2019-ben kapott Könyvtári Minőségi díj bizonyítják, hogy munkásságukkal előmozdítják a könyvtári szakma fejlődését a tudás-, és információátadás innovatív eszközeinek alkalmazásával az olvasók igényeit a leghatékonyabb módon szolgálják. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség munkájában folyamatosan, országosan is kiemelkedő minőségben vesznek részt” – hangzott a méltatásban.

NÍVÓS PROGRAMOKNAK ADNAK OTTHONT

Mint hozzátették, a könyvtár igazgatója mint elnökségi tag, aktívan segíti a szövetség munkáját. A könyvtár munkatársai legnagyobb számban végeznek a szövetségben szerződéses önkéntes munkát. A könyvtár vezetése és munkatársai rendszeres szervezői, lebonyolítói, közreműködői az IKSZ éves nagy rendezvényeinek. “2016-ban az Informatikai és Könyvtári Szövetség KSZR Műhelynapok programjának adtak otthont. 2022-ben a Szövetség támogatásával a Somogyi-könyvtárban került megrendezésre a Könyvtári minőségirányítás elméletben és gyakorlatban című, háromnapos, országos konferencia. 2024-ben az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Somogyi-könyvtár közös szervezésében Szegeden valósult meg az Országos Baba-mama szakmai nap. A Somogyi-könyvtár egyike az Országos Könyvtári Napok és az Internet Fiesta programsorozat leginnovatívabb szervezőinek” – zárták méltatásukat.

Forrás és fotók: Somogyi-könyvtár

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb