Szegedi Arcok

Ritka daganatos betegséggel küzd az ismert színésznő, a Szegedi Nemzeti Színház jótékonysági gálával segíti a gyógyulását

“Bizonyára sokatoknak feltűnt, hogy Tompos Kátya két éve nem látható színházakban, koncerttermekben és eltűnt a média látómezejéből is. Ennek oka egy daganatos betegség – a „világot jelentő deszkákat” már csak egy-egy felolvasó est erejéig látogathatta, amíg pillanatnyi állapota ezt megengedte” – kezdte posztját a Fábián Juli Emlékalapítvány.

KÜLFÖLDI GYÓGYKEZELÉS SEGÍTHETNE RAJTA

Mint írták, Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. Külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisai az állam által nem finanszírozottak, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget.

ELJÖTT AZ IDŐ, HOGY A NAGYKÖZÖNSÉGHEZ FORDULJANAK

Az Alapítvány arról is beszámolt, Kátya kérésére eddig a pillanatig kizárták a nyilvánosságot, ám eljött az idő, hogy a nagyközönséghez forduljanak segítségért. Két módon tudod támogatni Kátyát:

  • “Szeretünk Kátya” címen jótékonysági gálát szerveznek, amelyre május 25-én kerül sor a Szegedi Nemzeti Színházban. A bevétel teljes mértékben Kátya gyógykezelési alapjába kerül.

Ha nem tudsz ott lenni a gálán de szeretnéd támogatni Kátya kezelését, akkor ezt a Fábián Juli Emlékalapítvány számlájára utalva megteheted.

  • Kedvezményezett neve: Fábián Juli Emlékalapítvány
  • Kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18543755-00000000
  • A megjegyzés vagy közlemény rovatba írd be Tompos Kátya nevét!
  • A gyűjtés határideje a koncert napja, május 25.

KÁTYA SZÍNMŰVÉSZ ÉS ZENÉSZ BARÁTAI LÉPNEK FEL

Mint a Szegedi Nemzeti Színház tudatta a jótékonysági gálaest Tompos Kátya Junior Príma- és Jászai Mari-díjas színművész gyógykezelésének támogatására jön létre. Az est során Kátya neves színművész és zenész barátai, kollégái lépnek fel egy egyszeri és megismételhetetlen előadás keretében, hogy a közönséggel összefogva és a Szegedi Nemzeti Színház támogatásával egy jótékonysági gálaest keretében segítsék Kátya Magyarországon nem elérhető gyógykezelésének megvalósulását.

Fellép:

Udvaros Dorottya
Für Anikó
Hrutka Róbert
Falusi Mariann
Peller Anna
Dolhai Attila
Wégner Judit
Szőcs Artur
Zöld Csaba
Kalmus Felícián
Szemenyei János
Szélpál Szilveszter
Swing à la Django
Poroszlay Kristóf
Máthé Beáta

Zenei rendező: Hrutka Róbert

Nagyszínház – Bemutató: 2024. május 25. 19:00

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb