Közélet

Szijjártó Péter: “a szegedi BYD építésével Magyarország egy technológiai forradalom élén áll”

Magyarországon járt a kínai elnök, Hszi Csin-ping. Legutóbb huszonöt évvel ezelőtt járt hazánkban. Szijjártó Péter értékelte a találkozót, szerinte a szegedi BYD megépítésével Magyarország a technológiai forradalom élén áll. Mutatjuk, hogyan vélekedik Szijjártó a nagy találkozásról.

A SZEGEDI BYD MEGÉPÍTÉSÉVEL MAGYARORSZÁG A TECHNOLÓGIAI FORRADALOM ÉLÉN ÁLL

A világ jelenleg legsikeresebb elektromos autógyártó és elektromos akkumulátorgyártó vállalatai közül több kínai, amely vállalatok egy jelentős része úgy döntött, hogy az európai gyártási központjaikat ide hozzák Magyarországra. Példaként említette, hogy a szegeden megépülő BYD elektromos autógyártó vállalat azzal, hogy hazánkba jön, egy olyan helyzetet sikerült előidéznie, melyre már régóta várunk és melynek köszönhetően Magyarország a technológiai forradalom élén jár- írja az Index.hu.

25 ÉVE NEM JÁRT KÍNAI ELNÖK MAGYARORSZÁGON

Az MTI szerint a külgazdasági és külügyminiszter történelmi jelentőségűnek nevezte Hszi Csin-ping látogatását, mert legutóbb húsz évvel ezelőtt járt kínai elnök Magyarországon, és a két ország idén ünnepli a diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulóját. Magyarország fejlődési pályáját hosszú távon pozitívan befolyásolják a kínai elnökkel kötött megállapodások – nyilatkozta Szijjártó Péter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. 

A találkozót eseményeit mi is figyelemmel kísértük, mely során szóba került a szegedre költöző BYD autógyár is, részleteket itt olvashatsz:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb