Szegedi Arcok

Minden elismerésünk: 123 zsáknyi kommunális szeméttől, és 7 zsáknyi üvegtől szabadították meg a Tiszát és a Marost a VASárkányOK

Több éves hagyományt folytatva a VASárkányOK idén is rászánták egy hétvégéjüket arra, hogy tiszta vizeken evezhessenek. Május 11-én, szombaton a csapat és lelkes barátaik, összesen 38-an a Vízitelepen gyülekeztek, majd motorcsónakokba ülve szétrajzottak. A Tisza és a Maros városi szakaszán dolgoztak, sűrű aljnövényzetben, indák között, helyenként mély sárban – tudtuk meg a VASárkányOK csapatától.

Mint kiemelték, a munka fárasztó volt ugyan, de jó hangulatban, poénok közt telt. Az eredmény: 123 zsák kommunális szemét, 7 zsák üveg, 3 zsák fém, 1 zsák kupak. A “zsákmányt” 8 olajoskanna és egy TV koronázta meg.

SZÁMOS TÁMOGATÓ ÁLLT BE MÖGÉJÜK

Az akció ismét komoly támogatást kapott intézményi részről és egy magáncégtől is. Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Szegedi Vízisport Egyesület 2–2 motorcsónakkal támogatta az akciót. Az Alfapack Hungary Kft. pedig 250 szemetes zsákkal járult hozzá a munkához. Szeged város önkormányzata az összegyűjtött szemét elszállíttatásának költségeit állta, amelyet a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. végzett el.

Mint kiderült, a szelektíven gyűjtött fémet és üveget ők maguk vitték el személyautóval egy gyűjtőpontra. A Vízitelep egy-egy rántott húsos szendviccsel is meglepte a csapatot, ami a munka végén igencsak jólesett mindenkinek.

Le a kalappal előttük, csak így tovább!

Fotók: V A S á r k á n y O K Szeged

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb