Közélet

Meglőtték a szlovák kormányfőt, Robert Ficót

Lövések dördültek a szlovák kormány nyitrabányai (Handlová) kihelyezett ülését követően – tájékoztatott a TASR, részleteket azonban még nem közöltek. A lap arról ír, hogy a lövések Robert Fico kormányfőt érték.

Ficót a helyi kultúrház előtt érté a támadás, ahol a kormányülést is tartották. A Denník N helyszíni tudósítója nem látta a lövést, csak a hangját hallotta, majd azt látta, amint a testőrök felemelik Ficót a földről, autóba helyezik, majd elviszik.

KEZET FOGOTT VOLNA VALAKIVEL

Plus7Dní információi szerint Ficót a mellkasán és gyomrán érték a lövések. A lövések azután dördültek el, hogy valaki azt kiabálta, „Robo, gyere ide”. Úgy tűnt, a kormányfő épp kezet fogott volna valakivel, amikor eldördült a lövés. A helyszínen három–négy lövést lehetett hallani. A Denník N-nek nyilatkozó egyik szemtanú látta, amint Fico a földre esik, ezután már csak véres sérülést látott a kormányfő mellkasán és fején. Hogy a sérülések milyen súlyosak voltak, nem tudta megállapítani. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. A helyszínt és a környéket evakuálták – írja az ujszo.com.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb