Közélet

Súlyosan sérült a szlovák kormányfő a merényletben: mentőhelikopter vitte kórházba, videó is készült az esetről (frissítve)

Lövések dördültek a szlovák kormány nyitrabányai (Handlová) kihelyezett ülését követően, írtuk meg nemrégiben. A TASR lap arról ír, hogy a lövések Robert Fico kormányfőt érték. Kiderült, hogy a kormányfő súlyosan sérült és mentőhelikopterrel szállították kórházba. Egy szemtanú levideózta a merénylet egy részét, amit az X közösségi oldalon tett közzé. A megdöbbentő eseményről megszólalt Orbán Viktor és Szijjártó Péter is. A feltételezett merénylő, egy 71 éves szlovák író lehetette, őt a rendőrök már elfogták.

Ficót a helyi kultúrház előtt érté a támadás, ahol a kormányülést is tartották. A Denník N helyszíni tudósítója nem látta a lövést, csak a hangját hallotta, majd azt látta, amint a testőrök felemelik Ficót a földről, autóba helyezik, majd elviszik.

KEZET FOGOTT VOLNA VALAKIVEL

Plus7Dní információi szerint Ficót a mellkasán és gyomrán érték a lövések. A lövések azután dördültek el, hogy valaki azt kiabálta, „Robo, gyere ide”. Úgy tűnt, a kormányfő épp kezet fogott volna valakivel, amikor eldördült a lövés. A helyszínen három–négy lövést lehetett hallani. A Denník N-nek nyilatkozó egyik szemtanú látta, amint Fico a földre esik, ezután már csak véres sérülést látott a kormányfő mellkasán és fején. Hogy a sérülések milyen súlyosak voltak, nem tudta megállapítani. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. A helyszínt és a környéket evakuálták – írja az ujszo.com.

VIDEÓ IS KÉSZÜLT A MERÉNYLET EGY RÉSZÉRŐL

Közzétettek egy videót arról is, amint Robert Ficót a biztonságiak az autóba segítik és elhajtanak a helyszínről. A támadót a rendőrök elfogták és lefegyverezték, a környéket a rendőrség kiürítette. Videó ITT.

A MINISZTERELNÖKÖT SÚLYOS ÁLLAPOTBAN, MENTŐHELIKOPTER SZÁLLÍTOTTA KÓRHÁZBA

A szlovák Pravda értesülései szerint a súlyosan sérült miniszterelnököt egy besztercebányai kórházba vitték mentőhelikopterrel. A Denník N 15.52-kor információira hivatkozva közölte, hogy Robert Fico túl van az életveszélyen. A kormányfő hasi, kéz- és lábsérülést szenvedett.

FRISSÍTVE: ORBÁN VIKTOR ÉS SZIJJÁRTÓ PÉTER IS REAGÁLT A TÖRTÉNÉSEKRE

A megdöbbentő tragédia után nem sokkal Facebook oldalán reagált a kormányfő. Bejegyzésében azt írja, hogy mély megdöbbenéssel értesült az eseményekről és Fico mielőbbi felépüléséért imádkozik. Szijjártó pedig az MTI. hu-nak úgy fogalmazott a merényletről, hogy “ki gondolta volna, hogy ilyen durva támadás történhet Közép-Európában?!”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb