Sport

Szegediekért is szoríthatunk a para-atlétikai világbajnokságon, a Biacsi ikrek is indulnak a megmérettetésen

Hat magyar versenyző indul a pénteken kezdődő para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kóbéban. Mint kiderült, szegedi sportolókért is szoríthatunk, indulnak a Biacsi ikrek is a megmérettetésen!

A küldöttség tagja a tavalyi, párizsi vb második legeredményesebb sportolója, Ekler Luca, valamint a paralimpiai ezüstérmes Biacsi Ilona is.

1500 MÉTERES SÍKFUTÁSBAN VERSENYEZNEK

A T38-as kategóriában versenyző Ekler 2023-ban 200 és 400 méteres síkfutásban egyformán világcsúccsal nyert és távolugrásban is megvédte bajnoki címét, míg 100 méteren ezüstérmes lett. A TFSE atlétája ezúttal az utóbbi két számban veszi fel a versenyt a világ legjobbjaival. A szegedi Biacsi Ilona és ikertestvére, Bernadett 1500 méteres síkfutásban versenyez majd a T20-as kategóriában, az MTK dobóatlétája, Szőllősi István (F20) pedig súlylökésben próbál minél közelebb kerülni a paralimpiai kvótához – írja a Magyar Paralimpiai Bizottság honlapja.

TÖBB MINT 1000 VERSENYZŐ LESZ A VILÁGBAJNOKSÁGON

Luterán Petra (Tatabányai SC) és Bessenyey Zoltán (BEAC) remek eredményekkel debütált a tavalyi vb-n: előbbi most a T47-es kategóriában 100, 200 és 400 méteres síkfutásban, valamint távolugrásban indul, míg utóbbi az F52-es kategória diszkoszvető számában lesz érdekelt.

A szervezők 104 országból több mint 1000 versenyzőt várnak a világbajnokságra.

Magyarország eddig 22 kvótát gyűjtött a párizsi paralimpiára: hetet úszásban, ötöt kajak-kenuban, négyet asztaliteniszben, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban. A seregszemlét augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik a francia fővárosban.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb