Mindenmás

Elítéltek lepték el a Szegedi Vadasparkot! Nyugi, nem szöktek meg, annál sokkal tutibb dolgot csináltak

Elítéltek lepték el a Szegedi Vadasparkot! De nyugi, nem megszöktek, hanem május közepére új kifutókat alakítottak ki a Vadaspark lakóinak. Két hónapig dolgoztak a Szegedi Fegyház és Börtönben kisítéletüket töltő elítéltek, felügyelők kíséretében a Szegedi Vadasparkban – tudtuk meg az intézménytől.

Kiemelték, hogy a Csillagbörtön a tavasz kezdetén kötött együttműködési megállapodást a Szegedi Vadasparkkal. Ennek értelmében nyolc fogvatartott március közepétől május végéig naponta hat órát dolgozik a szegedi állatkertben. A fogvatartottak tereprendezési és karbantartási munkákat végeztek, takarítottak, falevelet söpörtek, kerítést bontottak, füvet nyírtak, levágták a bokrokról a száraz ágakat.

ÚJ TERÜLETTEL BŐVÜL A PARK

Ennek eredményeként – mondta Veprik Róbert, a Vadaspark ügyvezető igazgatója – a nyár kezdetén egy eddig nem használt területtel bővül kínálatuk, ahol meglepetés várja majd a látogatókat. Hozzátette, hogy annyira elégedettek voltak a börtönlakók munkájával, hogy hosszú távon is számítanak tevékenységükre.

RÖVID IDŐ VAN A SZABADULÁSIG

A börtönben egy szakmai munkacsoport azokat a fogvatartottakat választotta külső munkákra, akiknek rövid idő van hátra a szabadulásig, együttműködő, normakövető magaviseletűek, és alacsony biztonsági kockázatot jelent külső munkáltatásuk. A kint dolgozó elítéltek többsége nemsokára szabadul, vagy pedig otthoni, úgynevezett reintegrációs őrizetbe kerül. Számukra a külső munka a társadalomba való visszailleszkedést is jelenti, hiszen nem a bástyafalak mögött, hanem a szabadban dolgoznak – írják a közleményben.

Fotók és forrás: bv.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb