Mindenmás

Örömhír: elkészültek a felújítással, a 4-es villamosok ismét a teljes vonalon közlekedhetnek, már alacsonypadlós járatokat is indíthatnak ezen a vonalon

Márciusban kezdték el felújítani a 4-es villamosvonal egy szakaszát, a Dugonics tér és a Szabadkai út között. Akkor azt ígérték, hogy május 17-ig készen lesznek. Nos, nagyon úgy fest, hogy beváltották az ígéretet, hiszen 18-ától a 4-es villamosok ismét a teljes vonalon közlekednek!

2024.05.18-tól újra jár a villamos a 4-es vonal felújított szakaszán – jelentette be a Szegedi Közlekedési Kft. Mint kiemelték, a 4-es villamosvonal alsóvárosi szakaszának rekonstrukciója az előre tervezett május 17-i üzemzárásra elkészült, így 2024. május 18-án üzemkezdettől helyreáll a forgalom a villamos vonalán.

MÁR ALACSONYPADLÓS PESA VILLAMOSOK IS JÁRHATNAK ERRE

Hozzátették, hogy ekkortól a villamosjáratok teljes hosszon, Tarján és Kecskés végállomások között járnak. A felújítást követően a vonalon lehetővé válik az alacsonypadlós PESA típusú villamosok közlekedése is. A 4-es villamosvonal menetrendjét itt találod:

HASZNÁLT SÍNEKET ÉPÍTETTEK BE

A közlekedési társaság közleménye szerint a munkavégzés a Dugonics tér és a Szivárvány kitérő (kb. 900 m), valamint a Szabadkai út és Szalámigyár megállóhelyek (kb. 350 m) között zajlott, amelynek keretében a vágány felépítmény kicserélésre került, használt 48 kg/fm-es sínek beépítésével, a lekötések átalakításával és megerősítésével, a meglévő vasbeton aljak megtartásával. A legrosszabb állapotú szakaszokon ágyazatcsere is történt, a peronok, útátjárók mellett, valamint a Dugonics tér – Földvári utca közötti szakaszon. A teljes szakaszon vágányszabályzás (a vágány méreteinek pontos beállítása) történt. Megújultak a vágányt keresztező kapukihajtók betonburkolattal, valamint a Faragó utcai átjáró.

A beavatkozással a korábbi, állandó 20 km/h-s sebességkorlátozások feloldhatóvá váltak a vonalon, a műszakilag kritikus állapotokat felszámolták.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb