Mindenmás

Jó hír! Muráti Balázs Szeged rekord gyaloglója Tatabányán járt! Elkészült a koraszülött autó motorja!

A Szegedi Koraszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány mentőautójának felújítása nem mindennapi összefogás eredménye. A Balázstúra alkotója, Muráti Balázs, aki rekord gyaloglásaival hívja fel a figyelmet a jótékonyságra, az önzetlen Szabó Bence tatabányai szerelővel és Salamon Gáborral karöltve tette lehetővé, hogy a mentőautó újra szolgálatba állhasson. Szeged ismét bebizonyította, hogy az összefogás csodákra képes!

A Szegedi Koraszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány egyik mentőautója annyira rossz állapotba került, hogy a picik megmentése érdekében meg kellett javítani. Nagyon sokan összefogtak ezért, és most egy jó hírt kaptunk. A motor meg lett javítva Tatabányán Szabó Bence jóvoltából. Mutatjuk a videót, ahol elárulja Balázs és Bence, hogyan sikerült életet lehelni a fontos motorba:

Muráti Balázs, a Balázstúra alkotója, nem mindennapi módon hívja fel a figyelmet a jótékonyságra: rekord gyaloglásaival támogatja az alapítvány munkáját. Legutóbbi túráján is, ahol 106 km-t tett meg egy nap alatt, a cél az volt, hogy felhívja a figyelmet a koraszülött mentőautó felújításának fontosságára.

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány felhívására, melyben segítséget kértek mentőautójuk felújítására, rögtön egy tettrekész csapat szerveződött Szegeden, akik a tettek mezejére léptek. Muráti Balázs, Salamon Gábor, Bagaméri Attila, Ábrahám Csaba és Posztós Zsolt nevével fémjelzett segítő csapat azonnal kézbe vette az irányítást. Erről itt írtunk Nektek:

Muráti Balázs elhivatottságát és emberi határainak feszegetését már részletesen bemutattuk, azt hogyan támogatta a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt. Az áprilisi jótékonysági gyalogtúráján, melyen rekordot döntött, élőben követtük az eseményeket, és láthattuk, milyen elhivatottsággal küzd a jó ügyért. Balázs példája nemcsak fizikai, hanem emberi határait is feszegeti, ezzel inspirálva sokakat Szegeden és azon túl is.

A mentőautó felújítása egy valódi csapatmunka: Szabó Bence, egy tatabányai szerelő, aki hatalmas szívvel és odaadással ajánlotta fel segítségét, megszerelte a mentőautó motorját, így az újra szolgálatba állhat. Bence elkötelezettsége és szakértelme nélkül a felújítás nem lett volna lehetséges. Az ő története is bizonyítja, hogy a segítőkészség és az önzetlenség milyen messzire vihet minket.

Salamon Gábor és Színes Mónika szintén jelentős szerepet vállaltak a mentőautó újjáélesztésében. Gábor szervezőkészsége és Mónika lelkesedése nélkül nem sikerült volna ilyen gördülékenyen megvalósítani a felújítást. Az ő közreműködésük is jól mutatja, hogy a Szeged365 Family tagjai mindig számíthatnak egymásra.

A mentőautó felújítása mellett érdemes megemlíteni a koraszülöttek mentésének történelmét is. Az első koraszülött mentőautók az 1930-as években jelentek meg, amikor a csecsemőhalandóság csökkentése érdekében kezdték alkalmazni őket. Ezek az autók speciális felszereléssel voltak ellátva, hogy a lehető legbiztonságosabb körülmények között szállíthassák az újszülötteket. Az évek során a technológia fejlődött, és ma már olyan modern mentőautók állnak rendelkezésre, amelyek képesek azonnali életmentő beavatkozásokra is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb