Szegedi Arcok

Karnyújtásnyira van új rekordjától Muráti Balázs, aki ma jótékonysági gyalogtúrára indult a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat támogatásáért

Hihetetlen kitartás és elképesztő akaraterő! A szegedi Muráti Balázs péntek reggel indult gyalog Szegedről Gyulára, hogy egynapos gyalogtúrájával támogassa a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány munkáját és közben hirdesse az egészséges életmód fontosságát. Mint este hét óra után a jótékony gyalogló elárulta szerkesztőségünknek, karnyújtásnyira van új rekordjától: Balázs ugyanis 106 kilométeres távot tűzütt ma ki célul, mellyel megdönti az eddigi 83 kilométeres napi csúcsát.

ÚJ REKORD VAN SZÜLETŐBEN

Balázs, mint mondta, körülbelül este kilencre már megdönti eddigi (korábban egy nap alatt Szegedről Soltvadkertig gyalogolt), 83 kilométeres napi rekordját, hiszen most a cél 106 kilométer megtétele Gyuláig.

AZ ALAPÍTVÁNY MENTŐAUTÓJA ÜZEMKÉPTELEN, ENNEK JAVÍTÁSÁT SZERETNÉ SEGÍTENI BALÁZS

Akkor az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak ment a gyűjtés a jótékonysági gyaloglás során, ahogy a mai útjára is a segítőszándék vezette Balázst. Ezúttal a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány áldozatos munkájának támogatására szeretné felhívni a figyelmet. Mint korábban megírtuk, az Alapítványnak most nagy szüksége is van a segítségre, hiszen közel 400 ezer kilométert megtett tartalék roham mentőautójuk tavaly október óta (alkatrész hiány és nem tervezett kiadás miatt) üzemképtelen. A motor felújításra szorul, ennek összege meghaladja a 2,5 millió forintot, amely kifizetése az Alapítvány működését nagyon
megterhelné.

A ROHAMMENTŐ ÉPPEN EGY HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI SZERVIZBEN VAN

Balázs arról is beszámolt nekünk, hogy nem csupán jótékonysági gyaloglásával segíti a rohammentő javíttatását. A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány felhívására, melyben segítséget kérnek mentőautójuk felújítására, rögtön egy tettrekész csapat szerveződött Szegeden, akik a tettek mezejére léptek. A Muráti Balázs, Salamon Gábor,
Bagaméri Attila, Ábrahám Csaba és Posztós Zsolt nevével fémjelzett segítő csapat rögtön a kezébe vette az irányítást és a rohamkocsit átszállíttatták egy hódmezővásárhelyi szervízbe.

“Hétfőn reggel 9 órakor az Alapítvány mentőautója átszállításra került a korábbi szervizből Hódmezővásárhelyre, ahol a szerkezeti és a végleges összeállítást, teszteléseket fogják végrehajtani, miután üzemképes lesz újra a gépjármű motorja. A motor és a váltó is bevizsgálásra kerül, ezután megteszik a szükséges lépéseket, hogy a motor és váltó is kifogástalanul működjön” – avatott be a részletekbe bennünket Muráti Balázs.

ÉJFÉLRE FUTHAT BE A CÉLÁLLOMÁSRA

A rohammentő tehát jó kezekben van, folytatta Balázs, s miközben beszélgettünk folyamatosan rótta a kilométereket a célja felé. A jótékony gyalogló tervei szerint éjfélre befut a célállomásra, Gyulára. Addig is, ha szeretnéd támogatni a mentőautó javíttatását, az Alapítvány szívesen és hálával fogad minden támogatást!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb