Közélet

Halálos hajóbaleset történt hazánkban: két hajó ütközött egymással (frissítve)

Halálos hajóbaleset történt Verőcénél, ahol információk szerint egy szállodahajó ütközött egy másik hajóval szombat éjjel. Előzetes jelentések szerint ketten meghaltak és öten eltűntek a baleset következtében- adta hírül az Index.hu.

FRISSÍTVE: KISGÉPHAJÓ ÜTKÖZÖTT EGY SZÁLLODAHAJÓVAL

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője elmondta: szombat éjjel arról érkezett bejelentés, hogy Verőce közelében egy vérző fejű férfit találtak, akiről azt feltételezték, hogy hajóbalesetet szenvedett – ismertette a hirado.hu. A helyszín átkutatása során egy férfi, majd később egy nő holttestét találták meg a Megyeri hídnál nem sokkal később, valamint partra vontattak egy sérült kisgéphajót. Közben a rendőrség Komáromnál megállított egy szállodahajót, amelynek az oldala sérült volt. A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen- írja az MTI.hu.

A BALESET TÚLÉLŐJE FEJSÉRÜLÉST, KULCSCSONTSÉRÜLÉST SZENVEDETT: TOVÁBBI 8 FELNŐTTET MÉG KERESNEK

A férfi fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították. A kis géphajón 8 felnőtt tartózkodott, akik közül ötöt – három férfit és 2 nőt – a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 12 kishajóval és 3 drónnal, valamint csaknem 90 emberrel a parton, a vízen és a vízben, valamint a levegőből is keresik- írja az MTI.hu.

RENGETEG ÖNKÉNTES SEGÍT A KERESÉSBEN, TÖBB HELYRŐL ÉRKEZETT A SEGÍTSÉG

Dóka Imre az MTI-nek azt írta, a vasárnap reggeli adatok szerint a fővárosból, Pest vármegyéből (Vác, Szentendre, Szigetszentmiklós, Érd, valamint a FER tűzoltóság kishajója) és Bács-Kiskun vármegyéből (Baja), valamint az OKF állományából a hivatásos katasztrófavédelem csaknem 90 emberrel és 31 technikai eszközzel vesz részt a keresésben. A hivatásos egységek munkáját önkéntes tűzoltó-egyesületek és önkéntes mentőszervezetek támogatják. A Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat, Bács-Kiskun vármegyéből a Petőfi Mentőcsoport két búvára, a Leányfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Lupai Önkéntes Tűzoltó Egylet több tagja is részt vesz a kutatásban – ismertette a szóvivő az MTI.hu-nak. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóhajója vasárnap kora reggel a Megyeri híd közelében megtalálta a vízen úszó roncsot, amelyet az újpesti kikötőbe vontatott. A jármű maradványait a rendőrség és a közlekedési hatóság vizsgálja – tudatta Dóka Imre. A kutatás-mentés során eddig két áldozatot emeltek ki a vízből. A katasztrófavédelem a Dunán vasárnap délelőtt 12 kishajóval és 3 drónnal keresi az eltűnteket. A mentőegységek váltásokban folyamatosan dolgoznak – olvasható az MTI által közzétett közleményben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb