Szegedi Arcok

Szegedi büszkeség: A hét éves Anastasia még az anyaméhben kaphatott stroke-ot, most jótékonysági borárveréssel segít Muráti Balázs gyaloglórekorder! (videó) (galéria)

A szegedi Szent Vincent Rehabilitációs Központban folyamatosan fejlődik Stasi, aki még az anyaméhben kaphatott stroke-ot. A hét éves kislány számára hatalmas segítség a szegedi jótékonysági borárverés, amelyet Muráti Balázs gyaloglórekorder indított be. Ismerd meg Anastasia megható történetét és tudd meg, hogyan segíthetsz te is!

Muráti Balázs, a híres gyalogló rekorder, újabb kihívás elé néz: ezúttal Egerből gyalogol Szegedre, hogy felhívja a figyelmet és támogatást gyűjtsön a kis Anastasia számára. Sztási, a hét éves kislány, még az anyaméhben kapott stroke-ot, ami meghatározta egész életét. Most a szegedi Szent Vincent Rehabilitációs Központban kapja a szükséges kezeléseket, amelyek reményt adnak számára egy teljesebb életre. A reggeli indulásról itt írtunk Nektek:

Balázs már korábban is említette, hogy új túrára készül, és most végre elérkezett az idő. Ma reggel 7 órakor indult el Egerből, és várhatóan csütörtök délután érkezik Szegedre, mintegy 210 km-t megtéve gyalog három nap alatt. Nem rendhagyó módon ezúttal két különleges bort visz magával, melyeket jótékonysági árverésre bocsát. Az egyik a St. Andrea Agapé Egerből, amely 98 pontot kapott James Suckling értékelésében, a másik pedig a mádi Holdvölgy pincészet tokaji, védett eredetű, Intuition NO3. 2017-es évjárata.

A két dedikált bort a Szegedig tartó túra alatt adományozók közül 1-1 jótékony személy fogja megkapni. Célja, hogy minél több embert megszólítson és ezzel segítsen Anasztáziának, aki már rengeteg megpróbáltatáson esett túl, és a Szent Vincent Rehabilitációs Központtal együtt új reményt nyújtsanak neki.

A túra során elküldte nekünk a képet Balázs, amint egy csokoládé üzlet mellett sétált, és onnan sem tudott üres kézzel továbbhaladni. A Balázstúra oldalán az céljairól azt írta: “Célom, hogy minél több embert megszólítsunk és ezzel segítsük Anasztáziát, aki már rengeteg megpróbáltatáson esett túl és a Szent Vincent Rehabilitációs Központtal egyetembe új reményt nyújtsunk neki.Az egyik bort egyenesen Egerből hozom, ez nem más, mint a St. Andrea Agapé, ami James Suckling értékelése szerint 98 pontot kapott, valamint 2023. borvilágversenyen a 48. helyet érte el. A másik bor a mádi Holdvölgy pincészet tokaji, védett eredetű, Intuition NO3. 2017-es évjárata.” A következő képeket kaptuk Balázstól napközben:

Közben Muráti Balázs inspiráló emberekkel találkozik, akik amint megtudják milyen ügy érdekében sétál Balázs ekkora távolságokat, elismerően nyilatkoznak. A következő videó a Balázstúra Youtube csatornájára töltötte fel Balázs, amiben babettával a Balatonra tartó fiatalok robbantak le éppen:

A Szeged365 Family, azaz az olvasóink, aktívan részt vesznek a kezdeményezésben, folyamatosan követve Balázs útját és buzdítva a közösséget az adakozásra. Balázs kitartása és a közösség összefogása reményt adhat Sztásinak és családjának. Az ilyen típusú közösségi összefogás példaértékű lehet mások számára is, hogy hasonló helyzetekben is merjenek segítséget kérni és nyújtani.

Az adományozáskor kérlek egy nevet mindenféleképpen adjatok meg, és egy elérhetőséget is, hogy fel tudják veletek venni a kapcsolatot, ha Ti lesztek a legnagyobb adományozók. Természetesen a legkisebb adománynak is örülnek. A Szent Vincent Alapítvány adatai: Szent Vincent Rehabilitációs Alapítvány
Adószám: 19312615-2-06
Számlaszám: 50468328-10004586
Nemzetközi számlaszám: HU195046832810004586
Székhely: 6726 Szeged, Cserőke utca 4.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb