Közélet

Verőcei hajótragédia: megtalálták az eltűntként keresett Szegeden tanuló 19 éves fiú holttestét

Megtalálták szerda délután annak a 19 éves fiúnak a holttestét, akit eltűntként keresetek a több ember halálával járó szombat este történt verőcei hajóbaleset után – közölte közösségi oldalán a BRFK. Mint kiderült, annak a fiúnak a holttestét találták meg, aki a szegedi erdészeti technikumba járt. Ezzel háromra nőtt az áldozatok száma, két férfit és két nőt továbbra is eltűntként keresnek.

Ma délután, Vác és Sződliget között, a Duna 1675,8 folyamkilométerénél találtak rá egy férfi holttestére. A BRFK helyszínelői szemlét tartottak a helyszínen, majd azonosították az elhunytat. Megállapították, hogy a 19 éves férfi a hajóbaleset egyik áldozata. “Nyugodj békében Márton! A budapesti rendőrök nevében őszinte részvétünket szeretnénk átadni a családnak” – közölte szívszorító posztjában a BRFK, hozzátéve, amíg eltűnt emberek után kutatnak addig mindig van egy utolsó reménysugár, és bár a tragédia óta eltelt idő miatt nem mondják ki, igazából már azért küzdenek, hogy az áldozatok testét visszakaphassák családtagjaik.

NEM TUDTÁK ELKERÜLNI AZ ÜTKÖZÉST

Az eljárás adatai szerint egy hatvanas években járó cseh férfi órákban hegymenetben közlekedett az általa vezetett szállodahajóval Budapest felől Komárom irányába, amelyen a kapitányi feladatokat látta e.Ugyanekkor jött szemben az egyik – eddigi információk szerint ittas – férfi által vezetett kisgéphajó hét utassal.

A férfi a motorcsónakot a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította. A szállodahajó automata vezérléssel haladt, amikor a férfi a jobb parttól irányt váltott kisgéphajójával, és egyenesen a szállodahajó felé kormányzott. Amikor a szállodahajó orrához érkezett, hirtelen jobbra kormányzott, de az ütközést már nem tudta elkerülni, és nagy sebességgel nekiütközött a szállodahajónak.

KETTEN AZONNAL MEGHALTAK

A motorcsónakot vezető férfi és egy női utas azonnal életét vesztette, egy másik utas súlyos sérüléseket szenvedett, de még ki tudott úszni a partra. Az eltűntként keresett többi utas közül a 19 éves fiú holttestét találták meg ma délután. Négy embert még eltűntként keresnek – írja a 24.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb