Sport

Áll a bál: Kozák Danuta kifakadt, felfüggeszti a kajak-kenu szövetség Csipes Ferencet

Sportfegyelmi eljárást indít Csipes Ferenc ellen a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, azután, hogy Kozák Danuta hatszoros olimpiai, tizenötszörös világ- és tizenhétszeres Európa-bajnok kajakozó egy csütörtök reggeli Facebook-posztban verbális molesztálással vádolta meg Csipes Ferenc kajakedzőt.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalos oldalán azt közölte, megdöbbenve olvasták Kozák posztját, szerintük az olimpiai bajnok súlyos vádakat fogalmazott meg, amelyek „indokolják az eset azonnali alapos kivizsgálását”, azt írták, az eljárás lezárásáig ideiglenesen felfüggesztik Csipes Ferencet az edzői tevékenység alól.

A MAGYAR SPORTÉLET ÁLLÓ KINCSE KOZÁK DANUTA

„Kozák Danuta a magyar sportélet álló csillaga, a valaha élt legeredményesebb női sportoló Magyarországon, aki egy csodálatos pályafutás méltó lezárására készül a párizsi olimpián, amelyhez mi minden lehetséges támogatást megadunk számára” – írta a szövetség.

VERBÁLIS MOLESZTÁLÁS, BOMLASZTÁS

Csütörtök reggel Kozák Danuta hosszú posztot tett közzé a Facebookon, amiben verbális molesztálással vádolta meg Csipes Ferenc kajakedzőt. A hatszoros olimpiai, tizenötszörös világ- és tizenhétszeres Európa-bajnok kajakos részletesen írt arról, hogy egyik alkalommal szinte meztelenül feküdt a gyúrópadon, amikor bejött egy edző és verbálisan molesztálni és sértegetni kezdte – írja a Telex. Kozák a poszt végén azt írta, hogy „Csipes Ferenc kb 3 hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát is”. A poszt végén Kozák azt írja:

„A Magyar Kajak.Kenu szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Budapesti Honvéd SE évtizedes és a Hadügyminisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának jelenlegi asszisztálásával, munkavégzésre teljesen alkalmatlan állapotban tevékenykedő edzővel a mai naptól semmilyen formában nem áll módomban érintkezni.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb