Mindenmás

Napi pakk: 26 fok, zivatarok Szekeres Adrien koncert, és gitárpárbaj a Borfeszten

Izgalmas napunk lesz csütörtökön! Ahogy már megszokhattuk, ma sem maradunk csapadék nélkül, viszont fázni nem fogunk, akár 26 fok is lehet Szegeden! Zakatol tovább a Borfeszt, ahol Szekeres Adrien koncert és gitárpárbaj is lesz, de egy szabadtéri mozizáson is részt vehetsz a Dugonics téren! Indul a kispéntek, mi pedig meghoztuk a napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS AZ A LEGENDÁS 7-1

Nagyon boldog névnapot nektek: Dezső, Dés, Dézi, Dezsér, Dezsider, Norma, Röné, Viliam és Vilmos! Érdekességek:

  • 163 éve született Rippl-Rónai József festőművész és iparművész (Nő fehérpettyes ruhában),
  • 59 éve pedig Martinek János kétszeres olimpiai bajnok öttusázó.

Még egy neves évforduló jutott mára, hiszen 70 éve már annak, hogy a magyar labdarúgó válogatott 7:1-re legyőzte az angol válogatottat a londoni 6:3 visszavágóján. Az utóbbi ugyanis az 1953. november 25-i, londoni 6:3-as mérkőzés után fél évvel revansra érkezett Budapestre. Sebes Gusztáv készítette fel a magyar válogatottat. A mérkőzést hatalmas érdeklődés előzte meg, a magyar közönség látni akarta, amit előtte csak rádióban hallott vagy újságban olvasott. Az angolok biztosak voltak benne, hogy a magyar csapat nem tud ismét olyan kiemelkedően játszani, azonban talán még nagyobb volt a fölény.

„Az angolok egy hétre jöttek és 7-1-re mentek!”

ELSZÓRTAN JÖHETNEK ZIVATAROK IS

Csütörtökön elszórtan, de már valamivel kevesebb helyen számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, melyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet. Az előrejelzések szerint Szegeden a késő délutáni órákban eshet, kipattanhat egy-egy zivatar is. A nap további részében viszont napos-fátyolfelhős idő lesz jellemző. Hajnalban 11-16, délután 23-28 fokot mérhetünk városunkban.

INGYENES FILMVETÍTÉS A DUGONICS TÉREN

A 28. Szegedi Borfesztivál ideje alatt a filmek szerelmeseire is gondolt a Belvárosi Mozi. Mint tudatták, a 8. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál (ZSIFF) felvezetéseként két szabadtéri mozizásra invitálnak minden szegedit. A vetítéseknek a Dugonics tér ad majd otthont.

DÜBÖRÖG A BORFESZT

Ma is megtelik a Széchenyi tér, mehetünk a borozás, indulnak a koncertek és a 11 napos sürgés-forgás Szegeden! A programok így festenek:

ÁRKÁD Szeged színpad

  • 17.00 Szilágyi Attila Band
  • 19.00 Szekeres Adrien
  • 20.00 Jótékonysági borárverés
  • 21.00 Best of Mode

Pingvin Patika Színpad

  • 17.00 Romhányi Áron és Szakonyi Milán 
  • 18.30 Heinz Gábor Biga és Nagy Ádám – gitárpárbaj
  • 19.30 Jótékonysági borárverés
  • 20.00 Black Five 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb