Mindenmás

Razziázott a rendőrség és a NAV: hat ember letartóztatását rendelték el Szegeden

Hat embert vettek őrizetbe, majd tartóztattak le üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt; a bűnbanda egymilliárd forintnyi kárt okozott a költségvetésnek – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A közlemény szerint a két elkövetői kör vezetője – az éppen aktuális alvállalkozó cég nevében – a ténylegesnél magasabb összegekről állított ki számlákat.

KÉT LAKCÍMEN CSAPTAK LE, 14 EMBERT HALLGATTAK KI

A számlabefogadónak a feltüntetett összegekhez képest valójában jóval alacsonyabb költsége keletkezett, illetve a számlák áfatartalmát is szabálytalanul helyezte levonásba, így csökkentve a társaság fizetendő adóját. A rendőrök és a pénzügyőrök végül két lakcímen csaptak le, és 14 embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük 6 férfit őrizetbe vettek, akiknek a Szegedi Járásbíróság kivétel nélkül elrendelte a letartóztatását. Az intézkedések során a nyomozó hatóság 2 milliárd forintot meghaladó összegben vett zár alá ingatlanokat és gépjárműveket, illetve készpénzt foglalt le – áll a közleményben

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb