Mindenmás

Megáll az ész: ripityára törte a lopott autót a rakparton, egy embert pedig úgy fejbe rúgott a férfi Szegeden, hogy az padostól a földre esett

Vádat emeltek egy férfival szemben Szegeden. A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség azt írta, az elkövető még 2022 szeptemberében, egy belvárosi fesztiválon ittas állapotban verekedett két esernyő miatt, majd egy mélygarázsból elkötött egy nagyértékű autót, kihajtott a zárt kapun, és a rakparton a tengelye körül megpördülve egy parkoló autónak ütközött – írja a Rádió 88.

Mint megtudtuk, a vádirat szerint a férfi 2022. szeptember 17-én éjjel 1 óra körül egy szegedi fesztiválon ittas állapotban elvett egy ott szórakozó társaságtól két esernyőt. A vádlott az egyik ernyőt később visszavitte, majd amikor megkérték, hogy adja vissza a másikat is, akkor az ernyő tulajdonosát minden előzmény nélkül fejbe rúgta úgy, hogy a sértett padostól a földre esett.

ELLOPOTT EGY KOCSIT, MAJD ÖSSZETÖRT EGY MÁSIKAT A RAKPARTON

Az is kiderült, hogy a helyszínről elmenekülve a férfi beszaladt egy mélygarázsba, ahol beült egy nagy értékű autóba, ami nyitva volt, és még az indítókulcs is benne volt. Az ittas férfi ezután a társasház zárt elektromos kapuján kihajtott, mintegy 800 ezer forintos kárt okozva a szerkezetben. A vádlott ezután Szeged belterületén autózott, majd a rakpartra hajtott, ahol nagy sebessége miatt előbb a hídpillérnek ütközött, ezután a tengelye körül megpördülve a híd alatt átsodródott és egy szabályosan parkoló autót a partfalra vezető lépcsősorra feltolva állt meg. A vádlott által vezetett autóban mintegy 7 millió forint kár keletkezett. A férfi az általa okozott valamennyi kárt megtérítette. Az ügyében a Szegedi Járásbíróság dönt majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb