Mindenmás

Kevés a hely, kerékpártárolónak használják a villamosmegálló korlátját Szegeden, megkérdeztük az SZKT-t lesz-e megoldás

Folyamatosan kerékpártárolónak nézik a villamosmegálló korlátját a Budapesti körút és a Makkosházi körút sarkán, írták meg nekünk a problémát Olvasóink. Az ügyben megkérdeztük a Szegedi Közlekedési Társaságot, akik, mint elárulták, a peronkorláthoz rögzíteni a kétkerekűt – amennyiben az a villamosforgalmat és a megálló utasforgalmát nem akadályozza – nem tiltott. Sőt, az SZKT válaszleveléből az is kiderült, várható-e megoldás a kevés tárolóhely problémájára.

Mint Olvasóink felhívták rá a figyelmünket, folyamatosan kerékpártárolónak nézik a villamosmegálló korlátját a Budapesti körút és a Makkosházi körút sarkán. Mint képünkön is látszódik, a helyszínen kialakított tároló kevésnek bizonyult, így a villamosmegállót szegélyező korlátra zárják a kerékpárokat folyamatosan.

NEM JÁRNAK TILOSBAN, AKIK A PERONKORLÁTNÁL ZÁRJÁK LE BICAJUKAT

Az ügyben megkérdeztük a Szegedi Közlekedési Társaságot, mennyire szabályosan járnak el azok, akik ily módon láncolják le kétkerekűiket, illetve tervezik-e bővíteni a meglévő tárolót. Az SZKT válaszlevelében megírta, hogy a

peronkorláthoz kerékpár rögzítése – amennyiben az a villamosforgalmat és a megálló utasforgalmát nem akadályozza – nem tiltott.

A BŐVÍTÉS IGÉNYÉT TOVÁBBÍTOTTÁK AZ ILLETÉKESEK FELÉ

Továbbá hozzátették, a kerékpártároló létesítője és üzemeltetője nem az SZKT, így annak bővítése tárgyában nem tudnak nyilatkozni. Az igényt viszont továbbították az Önkormányzat felé, hogy azt a következő kerékpártároló-programban vizsgálják meg.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

A fotókat köszönjük Olvasóinknak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb