Szegedi ArcokVideo365

Elviszünk egy körre, a Tempó Taxival: “olyan, mintha még életemben kaptam volna egy posztumusz díjat” – Czutor Zoltánnal beszélgettünk, aki a zenei pályán mindent a szegedi Nyers zenekarnak köszönhet

Ismét bepattantunk Szeged legnagyobb múlttal rendelkező, ikonikus taxitársaságának, a Tempó Taxinak autójába. Mivel a Szegedi Borfesztivál zárónapján, vasárnap Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere, a 2022-es év Legszegedibb Zenésze lépett a színpadra, utunk során a szülővárosába hazalátogató, tősgyökeres szegedi zenésszel beszélgettünk, aki azt is elárulta, nem olyan régen nagy szakmai megtiszteltetés érte, melyről szintén beszámolt nekünk.

“AMIKOR SZEGEDEN VAGYOK, INKÁBB NYERSES VAGYOK”

Czutor Zoltán beszélgetésünk elején elmondta, mindig örömmel tér haza szülővárosába, többek között azért, mert minden, amit a zenei pályán csinált, elért, azt a szegedi Nyers zenekarnak köszönheti. Az egykori rockegyüttest ugyanis Czutor Zoltán, Volent Zsolt és Miklós Tibor 14 évesen alapította még az 1980-as évek elején városunkban. Akkor még Ropi néven futottak, majd 1989-ben vették fel a Nyers nevet. “Igaz, már csak alkalmanként létezik a Nyers, de amikor Szegeden vagyok, akkor inkább Nyerses vagyok” – árulta el a zenész. Mint hozzátette, mi sem mutatja ezt jobban, minthogy a Szegedi Borfesztiválra is Nyers dalokkal megpakolva érkeztek vasárnap este a Széchenyi tér platánfái alá.

HA VÁLASZTANI KELL, INKÁBB A ZAMATOS GYÜMÖLCSPÁLINKA, MINT A BOR

A Borfesztivál apropóján a zenész abba is beavatott bennünket, igaz, vannak olyan különleges borok, melyeket bármikor nagyon szívesen elfogyaszt, ám sokkal inkább közelebb áll ízléséhez egy zamatos gyümölcspálinka, természetesen csak alkalomszerűen, jó sok vízzel, hogy a hidratálásnak köszönhetően elkerülje a másnapi fejfájást.

“OLYAN, MINTHA MÉG ÉLETEMBEN KAPTAM VOLNA EGY POSZTUMUSZ DÍJAT”

Mint beszélgetésünk során Czutor Zoltán beszámolt róla, idén májusban nagy megtisztetés érte. Megjelent ugyanis a legújabb magyar rocktörténeti kiadvány, melyben helyet kapott a Nyers zenekar korai története is, sőt, külön öröm és büszkeség számunkra, hogy Szeged címerével indul a Nyersről szóló beszámoló.

“Nagyon meglepett és zavarba ejtő megtiszteltetésnek éreztem, hogy ebben a világszínvonalú képregény-kiadványban, melyben gyakorlatilag tényleg a legnagyobb magyar rocktörténeti ikonok története szerepel, a Nyers is helyet kapott. Annak örültem a legjobban, hogy a Nyersről szóló rész a szegedi címerrel kezdődik. Olyan, mintha még életemben kaptam volna egy posztumusz díjat, de még alkotni akarunk, sőt, talán nem árulok el nagy titkot, hogy még szeretnék egy jó néhány Nyers koncertet is, annak ellenére, hogy a zenekar nem aktív és csak bizonyos alkalmakra állunk össze” – avatott be bennünket Czutor Zoltán.

Nézd meg videónkban teljes beszélgetésünket Czutor Zoltánnal, melyből még többet megtudhatsz a Nyersről, Belmondóról, és arról, melyik étket kóstolná meg a legszívesebben a zenész, ha már szülővárosában jár:

Ha pedig megbízható, Szeged útjain sokat tapasztalt sofőrökre bíznád magad útjaid során, hívd a Tempó Taxit az alábbi elérhetőségen:

Operatőr: Magyar Andor

Magyar Rocktörténet könyv fotók: Czutor Zoltán FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb