Sport

Megszakad a szívünk, de büszkék vagyunk: szegedi vereséggel ért véget a mai Pick meccs

Ez nem a mi napunk volt, úgy tűnik. A Telekom Veszprém megvédte a címét a férfi kézilabda NB I-ben, mivel 34-30-ra nyert szerdán, a döntő második mérkőzésén. Büszkék vagyunk a fiúkra így is!

A VÉGEREDMÉNY 34-30 LETT A VESZPRÉMIEK JAVÁRA

Telekom Veszprém megvédte címét a férfi kézilabda NB I-ben, mivel 34-30-ra nyert városunkban szerdán, a döntő második mérkőzésén. Szerdán Omar Jahja, Hugo Descat és Nedim Remili 5-5 góllal, Rodrigo Corrales 11, Mike Ulrich Jensen öt védéssel járult hozzá a sikerhez. A hazaiaknál Luka Stepancic, Bánhidi Bence, Mario Sostaric és Sebastian Frimmel négy-négy alkalommal volt eredményes.

SAJNOS EZ MÁR NEM AZ ELSŐ VERESÉG VOLT A SZEGEDIEKNEK

A két együttes előző nyolc egymás elleni meccsét a bakonyiak nyerték, ráadásul a legutóbbi öt alkalommal a csongrádiak sajnos egyetlen egyszer sem vezettek. Rossz sorozatukat ezúttal sem tudták megtörni, pedig a meccs során többször is – kapusuk lecserélésével – létszámfölényes támadásokkal próbálkoztak. A kezdeti háromgólos hátrányból felzárkóztak 6-5-re, sőt a meccs negyedénél is csak egy találat volt a különbség, utána viszont hét és fél perc alatt egy 4-0-s sorozattal ismét ellépett a Veszprém. A játékvezetők két percen belül öt kiállítást ítéltek, ez is hozzájárult, hogy megtört a Szeged lendülete, és a szünetben háromgólos hátrányban volt. A második félidőben a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket, és bár a hazai csapat ezúttal is több taktikai variációval próbálkozott, nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez. Ebben az időszakban a védekezésre már kevesebb figyelmet fordítottak a csapatok, így gólgazdag játékrészt láthattak a nézők- adta hírül az MTI.hu.

A MECCS ELŐTT GYÁSZSZÜNETET TARTOTTAK BAROK ISTVÁNRA EMLÉKEZVE

A találkozó előtt a szegediek köszöntötték a tíz évvel ezelőtt EHF Kupát nyert csapatuk megjelent tagjait, többek között Vadkerti Attilát, Mikler Rolandot, Zubai Szabolcsot, Ilyés Ferencet, Balogh Zsoltot, Ancsin Gábort, Tatai Pétert, Czina Józsefet és Jonas Källmant, valamint Marko Krivokapic másodedzőt, akit kedden neveztek ki a szerb Crvena zvezda vezetőedzőjévé.
Ezt követően gyászszünetet tartottak Barok Istvánra emlékezve. A hazai klub egykori játékosa, utánpótlásedzője, majd sajtósa – aki testnevelő-tanárként és sportújságíróként is dolgozott a városban – két hete hunyt el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb