Szegedi Arcok

Megható történet: hősiesen küzdött felesége életéért egy férfi Szegeden, az ablakon kiemelve, emelőkosárral tudták lehozni az emeletről a hölgyet

Tegnap hajnalban észlelte egy szegedi férfi, hogy kedvese furcsán veszi a levegőt. Az aggódó férj rögtön mentőt hívott, majd a mentésirányító utasításai szerint megvizsgálta a nőt, aki már nem lélegzett kezte a nem mindennapi történetet az Oszágos Mentőszolgálat a Facebook oldalán.

Mint kiderült, a telefonos instrukciók alapján a férfi azonnal megkezdte felesége újraélesztését, amit helyszínre érkező mentősök emelt szinten folytattak.

AZ ABLAKON KIEMELVE SIKERÜLT LEJUTTATNI A NŐT

“A nő életéért még hosszasan küzdöttek a mentők a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Bár a beteg állapotát sikerült stabilizálniuk, az életmentők azonban újabb kihívással találták szemben magukat. A frissen újraélesztett nőt ugyanis a lehető legkíméletesebb módon kellett a mentőautóhoz juttatniuk a társasház magas szintjéről, így a Katasztrófavédelem segítségét kérték, akik az ablakon kiemelve, emelőkosárral segédkeztek a mentőknek. A beteget végül stabil állapotban szállíthatták kórházba” – írta a mentőszolgálat. Mielőbbi felépülést kívánunk a hölgynek, az életmentésben résztvevőknek pedig gratulálunk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb